“Het Verbindfeest” in het kader van thema ‘Verschillen Verbinden 2024’

Op zondag 14 april werd voor het eerst in de gemeente Heusden het Suikerfeest gevierd als zijnde “het Verbindfeest” in het kader van het thema ‘Verschillen Verbinden 2024’. Dit kidsevent werd georganiseerd door KidsClub Morgenland in samenwerking met de gemeente Heusden en Buurt Bestuurt Geerpark. Wil Gulpen maakte de foto’s van deze leuke bijeenkomst

Het jaarthema van de gemeente Heusden ‘Verschillen Verbinden 2024’ is op verschillende manieren belicht. In de maand Ramadan zijn er 4 knutselmiddagen georganiseerd. Tijdens deze drukbezochte middagen is stilgestaan bij de ramadan en dankbaarheid, de natuur en ik, jong en oud verbinden en tot slot creatief verbinden als zijnde hoe zie ik mijn wereld.  De kinderen hebben hun eigen wereld kunnen schilderen en beplakken op houten cirkels, welke als expositie te zien zullen zijn tijdens de route van de kunst in creativiteitscentrum de Ark in Haarsteeg ten tijde van Pinksteren. Tijdens deze knutselmiddagen heeft er samenwerking plaatsgevonden met de ZAP-vereniging, de Fietsmaatjes en Creativiteitscentrum de Ark.

Als afsluiting van de ramadanactiviteiten vond ‘het Verbindfeest’ plaats in het mooie Geerpark. Dit event is drukbezocht met zo’n 200 aanwezigen. Centraal stond het verbinden met de mensen en de omgeving, kijken naar de overeenkomsten, het aanwezig mogen zijn van verschillen, delen van momenten met elkaar in saamhorigheid onder genot de diverse hapjes uit verschillende landen. Daarnaast was er van alles te doen voor de kinderen: XL-Games, springkussen, natuurspeurtocht, schminken, henna-art en was de ballonnenclown aanwezig.

Onder de aanwezigen waren ook wethouder Jeroen van den Bosch en jeugdburgemeester Huub aanwezig.  De wethouder hield een korte toespraak met een mooie boodschap: “Verbinding is belangrijk in onze maatschappij. Het zijn onze verschillen die ons sterk maken. Hoe meer verschillen, hoe meer mogelijkheden voor oplossingen, voor kansen en voor ideeën. Wie je ook bent, waar je ook in gelooft, waar ook maar je wieg heeft gestaan en wie je ouders zijn: in Heusden tel je mee!”.

Jeugdburgemeester Huub heeft aangekondigd dat er in het Geerpark, samen met de KidsClub Morgenland en Buurt Bestuurt Geerpark,  een boom wordt geplant als aandenken aan deze mooie samenwerking. De boom zal geplant worden bij de nieuwe speelplek voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen