Jeugdbrandweer Heusden zoekt nieuwe leden

Droom jij ervan om brandweerman of vrouw te worden en wil je niet wachten tot je 18 bent? En ben je tussen de 12 & 18 jaar oud? Woon je in de gemeente Heusden of directe omgeving? Dan kun je bij de Jeugdbrandweer. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en je kunt meedoen aan wedstrijden.

Daarnaast worden er door het jaar heen diverse leuke activiteiten georganiseerd. Het is niet alleen leerzaam maar vooral ook leuk en gezellig. De Jeugdbrandweer Heusden oefent twee keer in de maand op dinsdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Eén van de doelstellingen van de jeugdbrandweer is om jeugdleden warm te maken voor het brandweer vak. Het wordt daarom ook wel de kweekvijver van de brandweer genoemd.In onze regio zijn inmiddels een groot aantal oud jeugdleden doorgestroomd naar vrijwillige/ beroepsbrandweer.

Materialen
Je krijgt een uitrukpak en brandweerkleding in bruikleen en mag gebruikmaken van ‘echte’ brandweermaterialen in de brandweerkazernes. Daarnaast krijg je ook toegang tot de les- en leerstof. Contributie
Bij benoeming wordt een eenmalige ouderbijdrage van € 100,00 in rekening gebracht, als bijdrage in de materiaalkosten. De jaarlijkse contributie bedraagt € 60,00 In principe zijn alle standaard activiteiten en materialen van de Jeugdbrandweer inbegrepen in het contributiebedrag. Als de hoogte van de eenmalige ouderbijdrage of de contributie een probleem is, kun je contact opnemen. Onder bepaalde voorwaarden is ontheffing mogelijk.

Wat zijn de eisen:
< Je woont in de gemeente Heusden of directe omgeving.
< Je ben tussen de 12 & 18 jaar oud.
< Je bent gezond & sportief
< Je kunt goed samenwerking in groepsverband.
< Je bent gemotiveerd & leergierig.
Ik wil bij de Jeugdbrandweer!

Heb je alle informatie goed gelezen en heb je toestemming van je ouders? Dan kun je contact opnemen met onze coördinator Corné Beerens. Zijn mailadres is: Heusden: [email protected] Je kunt hem eventueel ook bellen op 06-53 73 20 95

Mocht je niet uit de buurt van Heusden komen wel interesse hebben in de jeugdbrandweer? Binnen onze regio hebben ook nog de korpsen Grave, Oss & Vught een Jeugdbrandweer. Hieronder staan de gegevens van die jeugdkorpsen. Grave: [email protected]
Oss: [email protected]
Vught: [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen