Leerlingen van De Vijfhoeven rennen bijna 6500 euro bij elkaar

Foto: De Vijfhoeven Vlijmen

Ze renden een uur aan een stuk rondjes om de school, namen tussendoor even een rustmomentje of wandelden gezellig met een klasgenootje. Maar ieder op hun eigen manier waren de leerlingen van De Vijfhoeven in Vlijmen allemaal bloedfanatiek. De sponsorloop bracht dan ook een megabedrag op van liefst 6458,15 euro.

Geld dat niet ten goede komt aan de basisschool zelf, maar inmiddels al is overgemaakt naar Stichting Het Vergeten Kind. Een idee van de leerlingenraad dat unaniem steun kreeg. ”Het leek ons leuk om een doel te kiezen dat met kinderen te maken heeft”, aldus Feline uit groep 8. ”Het Vergeten Kind helpt kinderen die het thuis moeilijk hebben. En die bijvoorbeeld nooit iets leuks kunnen doen.”

Om zoveel mogelijk geld bij elkaar te rennen, gingen de leerlingen van de school daarom op zoek naar sponsors. Die bijvoorbeeld per rondje een bedrag konden geven, of een totaalbedrag. ”Al was dat eerste zelfs bij de kleuters enorm populair”, aldus juf Jolanda. ”Ze waren echt zo fanatiek! Ze wilden er écht iets voor doen.”

En dat allemaal onder aanmoediging van opa’s en oma’s, papa’s en mama’s en de juffen natuurlijk. Sommigen renden zelfs nog een rondje mee. Volgend jaar weer? Wie weet. Bij Het Vergeten Kind zijn ze in ieder geval al megablij met dit superbedrag.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen