Naar heel lang sparen is er dan toch de bus voor Fem

Foto: Fem

Na heel lang zelf sparen, meerdere kledinginzamelingen, vele vele kilo’s kroonkurken, acties en donaties is hij daar dan eindelijk, een nieuwe bus voor Fem.

Fem is in 2014 geboren na 32 weken zwangerschap. Ze maakte een goede start mee maar na een paar dagen ging het toch mis. Door haar vroeggeboorte heeft ze verschillende complicaties gehad, waaronder een hersenvliesontsteking, bloedbaan-infectie en NEC

Helaas heeft ze aan al deze ellende wel flinke hersenschade over gehouden. Fem is meervoudig beperkt, heeft CP (Cerebrale Parese, GMFC4), moeite met prikkelverwerking en epilepsie. Fem is motorisch flink aangedaan en is rolstoel afhankelijk. Ze kan nauwelijks praten op een paar woorden/klanken na.

Fem heeft een jaar (2020/2021)) op een behandelgroep gezeten bij Stichting Milo om te werken aan haar communicatie. Ze heeft daar veel geleerd. Ze gebruikt nu een spraakcomputer en haar voorkeur qua communiceren is toch wel met gebaren, die ze ook enorm veel heeft geleerd en eigen gemaakt.

Met behulp van vele lieve mensen, die geholpen hebben geld in te zamelen is Fem in febr/maart 2022 naar Curacao gegaan voor dolfijntherapie. Wat een bijzondere ervaring was dit en wat heeft Fem er mooie dingen geleerd. Fem zit op Onderwijcentrum het Leijpark in Tilburg, waar zij 4 dagen naar school gaat. Ze krijgt onder schooltijd verschillende therapiën, om te blijven werken aan  haar ontwikkelingen.

Om Fem te kunnen vervoeren is er een spaaractie opgestart voor een rolstoelbus. Deze is nodig om Fem te kunnen vervoeren. Door sparen van onder andere kroonkuren in te zamelen. En zo werden er nog meer acties georganiseerd.

Super blij en dankbaar is de familie dat ze Fem weer goed kunnen vervoeren. Fem is dan ook erg blij dat ze niet meer hoeft te bukken en lekker ruim kan zitten en van zich af kan kijken. En zegt dan ook steeds “mooi”, en gebaart “van mij”. Op naar veel fijne ritjes!

Nogmaals iedereen super bedankt die op wat voor manier dan ook bijgedragen heeft aan deze mooi bus.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen