Dodenherdenking Vlijmen: Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid

De Dodenherdenking in Vlijmen begint altijd traditiegetrouw om 19:00 uur in de kerk van Sint Jan Geboorte in Vlijmen. Pastoor David Lebrun neemt mee  in het jaarthema. Verder waren  de Vlijmense schutsen (Barbara & O.L. Vrouweschuts – Catharina) aanwezig en leden van Scouting Maurice Flacard. De foto’s werden namens Heusden.Nieuws.nl gemaakt door Wil Gulpen.

Na afloop van de dienst was er een stille tocht naar het monument aan de Sint Catharinastraat. Daar werd door wethouder Martijn van Esch namens de gemeente een toespraak gehouden namens het gemeentebestuur. Samen met de jeugdburgemeesters werden bloemen gelegd bij het monument. Harmonie De Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk zorgt voor de muzikale omlijsting, waaronder het taptoesignaal (The Last Post) en het Wilhelmus. Na afloop trok de tocht verder naar Sint Janshof, waar bloemen worden gelegd bij het monument voor de Indiëgangers. Jeugdburgemeester Kate las ook nog een gedicht voor.

Het monument ‘De Barmhartige Samaritaan’ in Vlijmen (gemeente Heusden) is een bronzen sculptuur van een mensenfiguur die een verzwakte medeburger ondersteunt. Het beeld staat op een gemetseld voetstuk.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen