Inloopochtend D’n Elshof in teken van: Eigen veiligheid voorop bij gebruik mobiele telefoon

Foto: Inloopochtend

Op de inloopochtenden met de computerdeskundige pakken we telkens een ander thema aan om de mogelijkheden van mobiele communicatie te vergroten. Om de 4 weken wordt dit gepland. We zien dat er erg veel behoefte is aan praktische uitleg en oefening over wat er allemaal mogelijk is met de mobiele telefoon.

Op 13 maart hebben we aandacht besteed aan het gebruik van de QR-code. Hoe kun je die inscannen en de informatie oproepen die achter de QR-code zichtbaar wordt. Met een handig setje praktijkvoorbeelden kreeg iedereen dit snel onder de knie.

10 april stond in het teken van het verzamelen van alle kortings- en lidmaatschapspasjes op 1 App. Uit de grote opkomst van een 30-tal deelnemers bleek de behoefte om hiermee aan de slag te gaan. Na centrale uitleg door computerdeskundige Denise voor de keuze van PasNL en hoe de App werkt, ging men ermee aan de slag. Geholpen door een aantal vrijwilligers werd de App op de mobieltjes geïnstalleerd. De tassen en portemonnees werden uitgepluisd en we stonden verbaasd hoeveel pasjes er uit allerlei vakjes tevoorschijn kwamen, 10 of meer pasjes waren geen uitzondering. Soms kwam men ook al tot de ontdekking dat pasjes niet meer gebruikt worden. Maar ja; ze blijven meestal wel in de portemonnee/tas zitten.

Op de inloopochtend van 8 mei staan een paar andere thema’s centraal:
1e De 112NL App. Als je deze op de mobiele telefoon hebt staan en je hebt dringend de politie, brandweer of ambulance nodig dan kun je hiermee razend snel en makkelijk contact leggen. Denk maar aan de situatie dat je aan het fietsen bent of alleen thuis bent en dringend  hulp nodig hebt. Daarvoor is het nodig om de App te installeren en ook op het beginscherm te zetten zodat je er snel bij kunt.
2e Hoe zet ik alle belangrijke Apps op 1 hoofdscherm. We zien nu in de praktijk dat de Apps die gebruikt worden soms zelfs over 4 verschillende schermen verdeeld zijn. En dat terwijl het hoofdscherm niet maximaal gebruikt wordt. Als op het hoofdscherm 12 Apps kunnen is het onlogisch als er maar 4 opstaan. En we zien dat er Apps op staan die niet meer gebruikt worden, denk aan de Corona App. Dan is het goed om ze te verwijderen om zodoende een goed overzicht te behouden.
3e Hoe weet ik of mijn  e-mail adres gehackt is. Breng je e-mail adres mee en dan controleren we dat via de website politie.nl. Als je weet dat je gehackt bent is het belangrijk om nieuwe wachtwoorden aan te maken.
4e Je bankpasjes en creditcards. Hoe kun je die het beste veilig in je tas/portemonnee bewaren.

Op 8 mei ben je van harte welkom in D’n Elshof. Om 9.30 uur beginnen we met de presentatie en nadien zijn vrijwilligers aanwezig om je te helpen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen