Centraal schriftelijk eindexamen is gestart

Foto: Pixabay

Meer dan 191.000 middelbare scholieren zijn dinsdag aan hun centraal schriftelijk eindexamen, iets meer dan voorgaande jaren. Het eerste tijdvak begint met vakken als geschiedenis, staatsinrichting, muziek, Grieks, biologie, wiskunde, Engels en Nederlands, verspreid over de verschillende niveaus.

Het merendeel van de examenkandidaten, ruim 96.000, zit op het vmbo, gevolgd door bijna 56.000 havisten en ruim 39.000 vwo’ers. Het aantal vmbo-kandidaten is de afgelopen jaren gestegen, terwijl het aantal vwo’ers en havisten vrijwel gelijk is gebleven.

Een deel van de vmbo-leerlingen (Basis Kader) hebben de eerste examens er al op zitten. Scholen kunnen digitale examens afnemen vanaf 1 april, en leerlingen die schriftelijk staatsexamen doen zijn ook al begonnen.

Op 12 juni krijgen de scholieren de uitslagen van het eerste tijdvak te horen. Leerlingen die niet slagen, krijgen een herkansing in de tweede ronde vanaf 18 juni, met de uitslagen op 2 juli.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen