“Meer respect gekregen voor mensen die werken bij kinderopvang”

Foto: DE Hoven Rosmalen

Voor mijn levensbeschouwelijke activiteit heb een ochtend meegeholpen bij de kinderopvang ‘Kindcentrum De Hoven’ in Rosmalen. Mijn begeleider was een gespecialiseerd pedagogisch medewerker (GPM).

Deze activiteit heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling:
Ik heb veel geleerd tijdens deze activiteit. Niet alleen hoe het werk er uit ziet en wat er allemaal moet gebeuren om het soepel te laten verlopen maar ook vaardigheden die erg handig zijn voor als ik later zelf een kind krijg. Ik heb geleerd hoe je een baby eten moet geven en hoe je een luier moet verschonen. Ik denk dat dit voor iedereen handig is om te weten en dat dit er ook voor zorgt dat het kind een beter kan opgroeien en zichzelf goed kan ontwikkelen.

Deze activiteit heeft op de volgende manier bijgedragen aan mijn sociale ontwikkeling:
Na een paar uur helpen bij de kinderopvang heb ik veel meer respect gekregen voor de mensen die in deze omgeving werken. Het is hard werken en een belangrijke baan. Ik vind het ook knap dat de mensen die daar werken het aan kunnen om de hele dag tussen de gillende en huilende kinderen zitten. Ik merkte dat ik er na een paar uur al helemaal klaar mee was en pijn kreeg aan mijn oren. Ook wist ik niet dat je in je alleen zo veel kinderen tegelijk moet begeleiden. Over het algemeen heb ik dus erg veel geleerd, zowel persoonlijke vaardigheden als kennis over de kinderopvang en over hoe je voor kinderen moet zorgen.

Leerling havo-4 d’Oultremont College Drunen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen