Het Pieck: Zit en wordt fit met stoelyoga

Foto: Het Pieck

Weldadig voor lichaam en geest:Als je er een stoel bij pakt is yoga niet enkel weggelegd voor jonge, lenige mensen. Ook wat oudere mensen die wellicht te maken hebben met fysieke beperkingen zijn dan in staat om aan yoga te doen. Het is zelfs zeer geschikt want yoga levert een belangrijke bijdrage tot het behoud van lichamelijke en geestelijke fitheid!

In beweging blijven, daarvan weet iedereen dat het belangrijk is. Maar hoe doe je dat als je (af en toe) te kampen hebt met fysieke beperkingen? Het antwoord is volgens Petra Zoutendijk heel eenvoudig; door je aan te passen aan je mogelijkheden. Speciaal voor diegenen die om wat voor reden dan ook fysiek beperkt zijn heeft ze stoelyoga ontwikkelt. De naam zegt het al, je doet aan yoga zittend op of staand naast een stoel. Zo heb je precies de hulp die je nodig hebt. Na een gedegen opwarming werk je door middel van stretchen aan soepelere spieren en gewrichten. Je zult merken dat je, in de gebieden waar je aan het werk bent geweest, meer ontspanning kunt ervaren. Alles doe je hierbij op je eigen tempo, de oefeningen op en rond de stoel zijn rustig, niet te zwaar en niet te lang. Het respecteren van jouw mogelijkheden staat centraal.

Met Yoga vitaliteit en flexibiliteit
De jarenlange ervaring van Petra maakt dat zij een zeer gedegen kennis heeft van Yoga, een oeroude methode die zich richt op het verkrijgen van eenheid van lichaam en geest door middel van houdingen, adem en meditatie (ontspanningsoefeningen). Petra helpt je met haar kennis bij het opbouwen van (wils)kracht, concentratie en vitaliteit en het (her)vinden van flexibiliteit, kracht en ontspanning. Die laatste, ontspanning, is dé status waarin lichaam en geest tot rust komen en nieuwe energie op kunnen doen. Zo zullen de oefeningen spanningen wegnemen en stress verminderen, wat weer ten goede komt aan het lijf.

Petra geeft haar lessen stoelyoga bij het Pieck, zowel in Drunen als op locatie ‘de Korf’ in vlijmen. De lessen zijn geschikt voor 60-plussers. Met eventuele beperkingen wordt creatief omgegaan, dus laat die je niet weerhouden om mee te doen.

Voor diegenen die nog niet bekend zijn met (stoel)yoga is het natuurlijk mogelijk een proefles te volgen. Geef je wel even op via [email protected], dan houden we een plekje voor je vrij. Tot ziens bij het Pieck!

Kader
Er is een nieuwe groep ‘zit en wordt fit’ (stoelyoga) gestart op vrijdagochtend in gebouw de voorste Venne in Drunen. De les is van 10:30 tot 11:30 uur. Daarnaast is er nog een cursus die al wat langer loopt op maandag van 11:00 uur tot 12:00 uur. In de Korf in Vlijmen loopt er een cursus op donderdag, van 10:30 tot 11:30 uur. Op beide plekken is ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen