Albert Heijn Jan Linders supermarkt gaat vanaf komend schooljaar jaarlijks één basisschool steunen

Foto: Jan Linders

Jan Linders is altijd actief betrokken bij de omgeving. Daarom is ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in 2013 de stichting Jan Linders fonds opgericht. Na 10 jaar steekt men het Jan Linders fonds in een nieuw jasje.

Elke Albert Heijn Jan Linders supermarkt gaat vanaf komend schooljaar jaarlijks één basisschool steunen. Ruth Linders – derde generatie familie Linders: “We vinden het belangrijk dat elk kind, met welke achtergrond dan ook, zich met plezier kan ontwikkelen. Daarom ontvangt deze basisschool € 1.500 per schooljaar om grote en kleine momenten die er voor kinderen toe doen mogelijk te maken. Omdat elk kind telt.”

Hoe werkt het?
Alle basisscholen in de directe omgeving van een Albert Heijn Jan Linders supermarkt kunnen zich vanaf 21 mei via een aanmeldformulier op de website aanmelden t/m zondag 9 juni. Aanmelden kan door de schoolleiding, medezeggenschapsraad of ouderraad. De eerste enthousiaste aanmeldingen zijn al binnen.

Als meerdere basisscholen per supermarkt zich hebben aangemeld, wordt er willekeurig een school gekozen. Jaarlijks zal er worden gerouleerd. In week 26 wordt in de winkel en op onze online kanalen bekend gemaakt welke basisschool in schooljaar 2024-2025 gesteund wordt.

De inzet van de schenking
De schenking van € 1.500 kan onder andere worden gebruikt voor het verbeteren van het schoolplein, aanleggen van een moestuin, verzorgen van schoolmaaltijden of als bijdrage voor de sportdag of schoolreis. De school en leerlingen kunnen er ook voor kiezen om de bijdrage (deels) te schenken aan een vriendje of vriendinnetje uit de buurt dat niet naar school kan of aan ander initiatief voor basisschoolkinderen uit de buurt. Omdat elk kind telt. Tot slot kan een school ook zelf een suggestie indienen via het aanmeldformulier.

Afronding voor huidige goede doelen
De goede doelen die op dit moment gesteund worden door het Jan Linders fonds worden nog tot eind juni ondersteund. Daarna gaat men over naar deze nieuwe invulling.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen