40-jarig jubileumfeest De Wiellandermuzikanten op zondag 9 juni

Foto: Wielland Muzikanten

Op 24 mei 2024 bestaat de kapel 40 jaar. Zoals vanouds zal dit groots gevierd gaan worden. De Wiellandermuzikanten uit Elshout, opgericht op 24 mei 1984, is een blaaskapel welke zich vrijwel geheel richt op de Böhmische Blaasmuziek. De naam van de kapel verwijst naar de prachtige waterpartijen aan de westkant van Elshout, genaamd “De Wielen” . Deze Wielen zijn ontstaan tijdens de alles verwoestende Sint Elisabethvloed in het jaar 1421.

Wekelijks hebben de leden een repetitieavond waar stevig gerepeteerd wordt, om de muziek zo goed mogelijk te beheersen, maar waarbij uiteraard de nodige gezelligheid niet ontbreekt. De muziek van Ernst Mosch is daarbij de grote inspirator, maar ook composities van o.a. Ernst Hutter en Norbert Gälle worden gespeeld.

De vereniging bestaat uit 23 muzikanten en een zang-duo, daarnaast beschikken ze ook over een eigen geluidsinstallatie en 2 geluidstechnici. Onder de bezielende leiding van Henri Coppens uit Veldhoven heeft de kapel een goede ontwikkeling doorgemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat de aanvragen voor optredens sterk zijn toegenomen.

Naast het jaarlijks alom bekende Nieuwjaarsconcert te Elshout, zijn er het hele jaar door optredens in binnen- en buitenland, zoals terrasoptredens, kapellenfestivals, uitwisselingsconcerten, verzorgingstehuizen en de wijnfeesten in Dernau.

Het jubileumjaar is van start gegaan op 7 januari 2024 met het alom bekende nieuwjaarsconcert . Op 9 Juni a.s. zal er een groot feest gevierd worden met optredens van de Wiellandermuzikanten, Die Edelweiskapelle uit Bergeijk en de Komische Folkloristische Fanfare de Kikvorschen uit “s-Hertogenbosch. Dit zal plaatsvinden in onze eigen vertrouwde omgeving `t Rad te Elshout, waar wij u van harte voor uitnodigen om te komen genieten van 2 top kapellen en natuurlijk van onze muziek. De muzikale middag start om 13.30 uur. De entree is gratis. Kom op tijd want het aantal zitplaatsen is beperkt!

Graag tot dan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen