‘Urban community kunstwerk’ op wand gebouw TTV Hooghei in Vlijmen

Op sportcomplex De Hoge Heide op de lange wand van het gebouw van TafelTennis Vereniging Hooghei in Vlijmen werd donderdag een ‘urban community kunstwerk’ gemaakt. Lieven Seys, marketing manager Benelux bij verfbedrijf Sigma Coatings, ontwierp het kunstwerk. Het verwijst naar sport, cultuur en gezondheid. Wil Gulpen maakte donderdag een fotoverslag van het project.

Een tafeltennistafel en enorme batjes zijn in elk geval goed herkenbaar. Trouwens niet het eerste kunstwerk van, hij begon zijn rol als kunstenaar al op zien veertiende.

Voor het ‘urban community kunstwerk’  werden maar liefst 20 kleuren verf worden gebruikt. Een bewuste keuze van Lieven. ,,Als je de parkeerplaats oprijdt, lijkt het clubhuis van Hooghei toch vooral een magazijn. Foeilelijk eigenlijk. De buurt wordt gerenoveerd, het sportpark krijgt een facelift, dit clubgebouw nu ook.” Ook met het oog op de toekomst een mooie aanvulling voor het project van Tiny Houses wat tegen het gebouw zal komen. De bewoners zullen i.p.v. tegen een saaie muur de komende 15 jaar kunnen genieten van dit mooie kunstwerk.

Gerard van Eijkeren, bestuurslid van TTV Hooghei werkte vroeger bij Sigma en zijn zoon nog steeds. Binnen Sigma doen ze wel vaker van dit soort projecten, vandaar dus ook bij TTV. Nol van de Ven, voorzitter van de tafeltennisclub geniet ervan wat we allemaal samen voor elkaar hebben gekregen, net zoals alle andere projecten rondom en in het door leden zelf gebouwde gebouw. De afgelopen dagen hebben Nol, Gerard en de andere vrijwilligers en de mannen van Sigma Coatings alle voorbereidingen gedaan zodat donderdagochtend om 07:00 kon worden begonnen met dit mooie project.

Een ‘urban community kunstwerk’.  Het belang en de aanwezigheid van TTV is ook een onderdeel van de gemeenschap. Want ook leden van Hooghei doen mee, buurtbewoners mogen ook mee komen verven. Schilders van het plaatselijk schildersbedrijf SVB werken gratis mee. Dit is dan mede de kracht van het project, de acceptatie is groot en een verrijking voor de buurt en het sportcomplex, aldus Van de Ven.

Wethouder Jeroen van den Bosch liet zien dat hij goed met de kwast en de roller aan de slag kon natuurlijk door de ervaring die hij had opgedaan bij de schilderklussen van zijn eigen huis. Heel secuur kleurde hij keurig tussen de lijntjes. Hij was bijna niet te stoppen maar door andere afspraken moest hij uiteindelijk de kwast en roller weer inleveren om in de rol van wethouder naar zijn volgende afspraak te gaan.

Ook leerlingen van vmbo-school Van Maerlant helpen mee. ’s Morgens zijn 5 dames aanwezig en ’s middags nog eens 3 heren die serieus met de kwast en roller aan de slag gingen. Zij deden  een deel van de 72 vakken, na de nodige tips van de vakmensen die aanwezig waren. Verder zorgde Riant Verhuur voor gratis steigerwerk. Ook zijn er films gemaakt door leerlingen van het Van Maerlant college maar ook door professionals van Sigma Coatings.

De uitdaging was om de 104 vierkante meter muur op het einde van de dag gereed te hebben. Een hele uitdaging voor iedereen.

De uitdaging is voor 98% gelukt en de weergoden waren TTV en alle vrijwilligers goed gezind. Vandaag (vrijdag) gaan Nol, Gerard en andere vrijwilligers aan de slag om de laatste puntjes op de i te zetten. Maar het eindresultaat is nu al geweldig.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen