Expositie Fotolab in Kunstcentrum Waalwijk

Foto: WGF

Tijdens het Fotolab hebben alle deelnemende fotografen gewerkt aan een project dat zij zelf hebben gekozen. Na een gezamenlijke inspiratiesessie en brainstormles heeft ieder een eigen thema, onderwerp of foto genre gekozen en daarbij één of meerdere leerdoelen gesteld. Onder begeleiding van docent Leonie Gossens, kunstenaar, fotograaf en kunsteducator, hebben de fotografen stapsgewijs aan hun projecten gewerkt. Het proces omvatte het bekijken en bespreken van elkaars werk, het geven en ontvangen van feedback, en het aanscherpen van plannen.

Vanaf 14 juni worden de resultaten van dit werkproces gepresenteerd. Voor sommige deelnemers is het project al volledig af, terwijl het voor anderen een mooie tussenstap is die zeker de moeite waard is om te bekijken. Ondanks de verschillende thema’s en werkwijzen, hebben de fotografen zich vol enthousiasme in elkaars werk verdiept en veel ervaring en kennis uitgewisseld.

De tentoonstelling toont een diverse afwisseling in werkwijze, stijl en onderwerpen: van documentair, verhalend en persoonlijk tot abstract, grafisch, fine art en architecturaal. Deelnemende fotografen zijn onder andere:

– Renee Stolk, thema “Abstracte fotografie”

– Wil Gulpen, thema “Leegte”

– Jaswant Koendjbiharie, thema “Vergankelijkheid”

– Jeanet Coomans, thema “Zelfreflectie, verandering en vertrouwen”

– Pascale Driessen, thema “Omgeving, structuur, herschikking”

– Eric van Dooremalen, thema “”de effecten en schoonheid van Fisheye”

– Astrid van der Put, thema “Soul of Sixties”

De expositie belooft een boeiende en gevarieerde ervaring te worden, waarin de creatieve en technische vaardigheden van de fotografen centraal staan. Bezoekers zijn van harte welkom om de verschillende projecten te bewonderen en zich te laten inspireren door de uiteenlopende thema’s en stijlen.

Vrijdag 14 juni 19.30 – 20.00 uur Opening Expositie in de patio (voor genodigden)
19:30 uur – 21.30 uur Expositie te bekijken op de eerste en tweede verdieping (vrij toegang)
De expositie is te zien van 14 juni tot 5 juli 2024, op maandag t/m vrijdag, tussen 9.00 en 21.00 uur. Gratis toegang. Eerste en Tweede verdieping.

Locatie: Kunstencentrum Waalwijk
Irenestraat 3
5141 GJ Waalwijk

Kom en ontdek de diverse en inspirerende werken van deze getalenteerde fotografen in het Kunstencentrum Waalwijk!

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen