Wim van de Wiel benoemd tot Ere-Official

Foto: AquAmigos

Afgelopen weekend was er in de gemeente Tilburg en Breda het geweldige evenement dat luistert naar de naam Special Olympics. En hoe leuk is het dan ook dat daar heel veel vrijwilligers aanwezig zijn om ook deze sporters hun droom uit te laten komen. Winst of verlies, spanning en vreugde, en mooie nieuwe vriendschappen zijn dingen die hier bijeen komen. Bij het onderdeel open water zwemmen dat gezwommen werd op de roeibaan van de Beekse bergen te Hilvarenbeek waren dan niet alleen veel sporters aanwezig maar was er ook onze Special die als starter acteerde. Het is dan ook officieel de laatste wedstrijd als official op dit mooie podium, de Special Olympics

Deze special is Wim van de Wiel die onlangs heeft besloten om na 36 jaar als official bij de KNZB te stoppen. We vinden het natuurlijk wel jammer, maar respecteren uiteraard de beslissing van Wim.
Een ding was al wel heel snel duidelijk dat deze geweldige man niet zomaar via de achterdeur de zwemsport kan verlaten. We zijn dan ook op zoek gegaan naar een passende datum. De ONMK, regionale kampioenschappen, clubkampioenschappen en deze nog eens een keer verzet maar Wim kon maar niet, tot dit weekend!
Wim heeft als official een mooie carrière gemaakt. Zijn examen voor tijdwaarnemer (a4) behaalde hij 16-4-1988 wat ruim 36 jaar geleden is. Vervolgens behaalde hij bevoegdheid 4 op1-5-1989, 3 op 5-1-1990, jurysecretariaat J op 3-2-1992, bevoegdheid starter (2) op 23-6-1992, Kamprechter (K) op 23-11-1992 en dan op 16-5-2002 haalde Wim bevoegdheid scheidsrechter (1) waarna hij dus 22 jaar scheidsrechter is geweest. Wim is zijn official carrière begonnen bij DEZV in Drunen, omdat daar zijn kinderen zwommen. Toen in 2005 AquAmigos werd opgericht door de fusie van Die Heygrave met DEZV is hij dus verder gegaan als official bij AquAmigos.
Naast het official gebeuren aan het bad was Wim ook veelvuldig aanwezig, zo heeft hij in de examencommissies gezeten voor tijdwaarnemers en kamprechters. Heeft hij zwemles meegegeven bij AquAmigos, was hij altijd bereid te ondersteunen bij evenementen van Aquamigos als hem dat gevraagd wordt. Wim is dan ook als een betrokken ouder een voorbeeld voor vele anderen die het altijd druk hebben en nooit geen tijd. Een Doener uit de gemeente Heusden die naast zijn kinderen ook veel op pad is met zijn kleinkinderen.
Namens de regionale official commissie, collega officials, de zwemmers en coaches is er een woord van dank voor alle uren die jij beschikbaar hebt gemaakt om de jeugd aan het zwemmen te houden.
Als voorzitter van de regionale official commissie heeft Hans van den Weijenberg namens het bestuur van de KNZB, Wim van de Wiel mogen benoemen tot Ere-Official.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen