Toekomstige bewoners van het CPO-project Gorsen II in Elshout leggen de eerste steen

Foto: CPO

Op woensdag 19 juni jl. werd in Elshout de start van de bouw van een bijzonder woningbouwproject op een feestelijke manier ingeluid. Afgelopen mei is gestart met de bouw van de 5 patiowoningen en 10 rij- en hoekwoningen.

Tijdens de officiële bouwhandeling hebben de toekomstige bewoners en de wethouder Johan Meesters de symbolische handeling verricht. De bouwhandeling werd op de bouwplaats voortgezet waar wethouder Johan Meesters en Femke van der Velde van begeleidingsbureau Vastgoedregisseur een woordje hebben gedaan.

De woningen worden gerealiseerd aan de Jan van Wijckstraat. Bijzonder aan dit project is dat de toekomstige bewoners aan het roer staan. De deelnemers hebben samen met de architect het woningontwerp naar wens vorm kunnen geven. Ook hebben zij inspraak gehad in het materiaalkeuzen, waardoor de woningen goed aansluiten op de wensen én portemonnee van de toekomstige bewoner(s).

Het project – bestaande uit 15 woningen voor medioren/senioren en starters – is geïnitieerd in samenwerking met de Parochie Wonderbare Moeder en van der Aa Projecten. Vastgoedregisseur heeft, na twee eerdere projecten in de gemeente Heusden, ook hier de begeleiding van de deelnemers mogen verzorgen tijdens de ontwikkelfase. Jos van Iersel van Ventor verzorgt de begeleiding tijdens de bouwfase. Nadat de woningontwerpen definitief waren, is Peters Bouw en Onderhoud uit Rosmalen geselecteerd als geschikte partij om zorg te dragen voor de bouw van de woningen. Peters Bouw en Onderhoud verwacht begin volgend jaar de woningen op te kunnen leveren.

Tevens staan er nog vele geïnteresseerden binnen de gemeente Heusden op de wachtlijst die ook een woning middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap willen ontwikkelen en (laten) realiseren.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen