Alzheimer Café Heusden: Langer Actief Thuis (LAT)

17 aug , 14:38 Nieuws
women 2300105 960 720
Pixabay
Op donderdag 22 augustus organiseert Alzheimer Café Heusden in Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30, 5251BE Vlijmen een bijeenkomst rondom het thema ' Langer Actief Thuis (LAT”. nloop is vanaf 19.30 en de bijeenkomst start om 20.00 uur, afsluiting 21.30 uur.
Thema: Langer Actief Thuis (LAT) Marloeke van Oirschot, wijkverpleegkundige bij Mijzo komt vertellen over Langer Actief Thuis (LAT). Mijzo heeft dit programma ontwikkeld, gebaseerd op de principes van ‘reablement’. Het programma is erop gericht ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen woning te kunnen laten functioneren. Er wordt uitgegaan van de mogelijkheden van de ouderen en daarbij wordt begeleiding aangeboden om deze optimaal te benutten. Deze benadering vraagt een andere manier van denken van medewerkers en ouderen. In plaats van ’zorgen voor’ ligt bij het programma LAT de nadruk op ‘zorgen dat’.
Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. U bent van harte welkom.
Het Alzheimer Café Heusden is een gezellig, warm en veilig trefpunt voor mensen met dementie, partners, mantelzorgers, familieleden en andere belangstellenden. Er is veel (gratis) informatie beschikbaar over dementie. De toegang is gratis. Van te voren aanmelden is niet nodig.
Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/ahcheusden of neem contact op met Ron Schmidt, coördinator van het café, e-mail: [email protected].
Het Alzheimer Café Heusden is een samenwerking van Alzheimer Nederland, afdeling Midden- Brabant, Mijzo en ContourdeTwern Heusden. De gespreksleiders in het Alzheimer Café Heusden
Inloop vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur.