Bakkertje Deeg opnieuw in finale van ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje'

19 feb , 14:34 Nieuws
480571862 122128749230592575 3525718243492300568 n
Bakkertje Deeg

Heeft Bakkertje Deeg uit Heusden het allerlekkerste worstenbrood van Brabant? Dat weten we op 31 maart. De Heusdense bakker zit in de finale van ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ en kan zomaar eens als winnaar uit de bus komen.

De jaarlijkse competitie, georganiseerd door Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’, staat bekend als een ware test van vakmanschap. Een professionele jury en mystery shoppers beoordeelden de worstenbroodjes van alle deelnemers op smaak, uiterlijk en textuur.

De finalisten zijn

  • Bakkerij van der Steen, Made
  • Het Bakhuys, Dinteloord
  • Bakkertje Deeg, Heusden
  • Bakkerij Léon van Dongen en Zn, Wagenberg
  • Eline Nagelkerke, Oudenbosch
  • Bakkerij Pim Filius, Dongen
  • Nagelkerke Oudenbosch B.V., Oudenbosch
  • Echte Bakker Jan Swaanen, Hilvarenbeek
  • Bakker Pim, Waalwijk
  • Jumbo Bart en Katja de Bresser, Baarle Nassau

Spannende finale in zicht De wedstrijd kent een strenge selectieprocedure. Mystery shoppers kochten de Brabantse worstenbroodjes onaangekondigd in de winkel, waarna een jury van experts de producten beoordeelde. Uit alle deelnemers werden de tien beste geselecteerd, waaronder Bakker Pim. De finalisten krijgen opnieuw bezoek van mystery shoppers en moeten hun worstenbroodjes live bakken tijdens de finale, onder het toeziend oog van de jury. Op basis hiervan wordt de winnaar gekozen.

Nieuwe categorieën en groeiende populariteit Naast het traditionele Brabantse worstenbroodje zijn er dit jaar nieuwe categorieën, zoals het beste Brabantse vegan worstenbroodje en het meest innovatieve Brabantse worstenbroodje. De wedstrijd wint jaarlijks aan populariteit, zowel onder professionele bakkers als thuisbakkers. Jaarlijks worden er in Nederland maar liefst 25 miljoen worstenbroodjes gegeten, een traditie die volop voortleeft.

Over de Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ De stichting zet zich in voor het behoud en de promotie van het Brabantse worstenbroodje als immaterieel erfgoed en het bakkersambacht. Door wedstrijden, workshops en kennisoverdracht draagt de organisatie bij aan het voortbestaan van deze ambachtelijke traditie.