Cultuur-historische wandeling in Haarsteeg

12 mei , 19:09 Nieuws
onsenoort
HKK Onsenoort
Op zondagmorgen 19 mei a.s., organiseert de heemkundekring Onsenoort een cultuur-historische wandeling in Haarsteeg. Dit keer wordt het gebied bezocht aan de Oude Haven, de Maasdijk richting Hedikhuizen en langs de Haarsteegse Wiel.
Hierbij wordt vertelt over het buitengebied van Haarsteeg, het ontstaan van de haven van Haarsteeg en het buurtschap “De Oude Haven”, het ontstaan van de polders, de dijkdoorbraken in de maasdijk en de overstromingen, het ontstaan van de Haarsteegse Wiel en de vroegere bewoners aan de Oude Haven. De wandeling wordt verzorgd door Tonnie en Frie van Bokhoven, twee broers die geboren en getogen zijn in Haarsteeg en in dit gebied en door Gien van Wijk. Verzamelen om 10.00 uur op de hoek Maasdijk, Oude Haven met de Slegerslaan (boven op de Stoep). Er wordt hoofdzakelijk gewandeld over verharde paden. Maar langs het Haarsteegse Wiel kan het soms modderig zijn. Dus denk aan de juiste schoenen.
De wandeling is gratis en vooraanmelding is niet nodig. De wandeling gaat niet door bij regen of dreiging van slecht weer. In dat geval zal er wel altijd iemand van de organisatie om 10.00 uur op de verzamelplaats aanwezig zijn. Maximaal aantal deelnemers 20.
onsenoort
Het voormalige zwembad aan de Haarsteegse Wiel in 1968 met in het witte pak de badmeester Janus van Engelen. (collectie Heemkundekring Onsenoort)
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail