Derde race in Heusden belooft spannende strijd in RC-Solar en Young Solar klasse

jun 24 , 16:28 Nieuws
gueljqxx
Na een succesvolle tweede race in Terneuzen, met spectaculaire wedstrijden op het water en blije gezichten bij de teams, zet de Young Solar Challenge koers naar de stadshaven in Heusden. Op zaterdag 29 juni strijden de jonge zonnebootbouwers in deze Brabantse vestingstad voor de felbegeerde overwinning. Wie gaat er naar huis als Nederlands Kampioen zonneboot racen?
De vorige race in Terneuzen kende spannende momenten, in zowel de RC-Solar als in de Young Solar klasse. Het team van Linde College uit Wolvega domineerde de RC-Solar klasse in de gehele top drie, terwijl Candea College / Young HAN uit Arnhem de overwinning pakte in de Young Solar klasse. Zij namen de zogenaamde leidersvlag over van het Drachtster Lyceum, zij domineren de laatste vier jaar en daarom was dit ook even wennen voor het jonge team.
De Young Solar Challenge: een succesvol evenement
De Young Solar Challenge is een succesvol evenement met een belangrijke educatieve waarde. De teams leren op een speelse en uitdagende manier over techniek, duurzaamheid en teamwork. De races zijn spannend om te volgen voor zowel jong als oud, en het evenement draagt bij aan de ontwikkeling van groene technologie.
Meer dan alleen racen
De Young Solar Challenge is meer dan alleen een race. Het evenement stimuleert techniek, innovatie en duurzaamheid bij jongeren. De teams ontwerpen en bouwen hun eigen zonneboot, leren over groene technologie en werken samen aan een gemeenschappelijk doel.
Heusden: bekend terrein voor de Young Solar Challenge
Voor Heusden is de Young Solar Challenge geen onbekend terrein. In 2019 was de vestingstad al eens gastheer voor de zonnebootrace, met groot succes. De organisatie kijkt dan ook uit naar een terugkeer naar Heusden en hoopt op een even sportieve en uitbundige sfeer als toen.
Mede dankzij de economie klas van het ‘d Oultremont College in Drunen strijkt het hele Young Solar circus weer neer in Heusden. Momenteel staan zij op de 25ste plaats, wie weet kan het team op hun ‘eigen’ water nog wat plekjes omhoog schuiven.
Volgens wethouder Thom Blankers zijn er meerdere redenen waarom de gemeente het evenement opnieuw naar Heusden haalt. “Toen de vraag kwam of wij als gemeente Heusden opnieuw, net als in 2019, de Young Solar Challenge in de Vestingstad Heusden wilde laten plaatsvinden en het evenement mede mogelijk te maken, twijfelden we geen moment. Net als in 2019 gaat het ons erom dat we jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met techniek, met name vanwege de maakindustrie in onze gemeente. Daarnaast past de Challenge heel mooi bij onze duurzaamheid ambities. En natuurlijk is het een geweldig evenement om deze opnieuw binnen onze gemeentegrenzen te hebben, zeker tegen het prachtige decor van de vesting Heusden.”
VPT Versteeg opent deuren voor Young Solar Challenge: Inspiratie voor toekomstige technici!
VPT Versteeg is verheugd om haar deuren te openen voor de Young Solar Challenge en het buitenterrein beschikbaar te stellen voor dit leuke evenement. Arnold Versteeg benadrukt het belang van deze samenwerking: “Het is cruciaal dat jongeren al op jonge leeftijd kennismaken met techniek. De Young Solar Challenge biedt een unieke kans om hen te inspireren en mogelijk een passie voor een toekomst in de techniek aan te wakkeren. De organisatie en alle deelnemers zijn welkom op de VPT Versteeg camping”.
Deltaplan Techniek: Young Solar Challenge bewijst kracht van regionale samenwerking!
“Het programma Deltaplan Techniek – uitgevoerd door Midpoint Brabant – heeft de opdracht om beweging te creëren in het enthousiasmeren van inwoners in de regio Midden-Brabant als het gaat om leren en werken in de techniek. Dit doen wij onder andere door in de sector techniek de regionale verbinding tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven te versterken. Bij events als de Young Solar Challenge en de Dagen van de Techniek in de gehele regio Midden-Brabant wordt zichtbaar hoe deze samenwerking leidt tot inspirerende plekken om de techniek van dichtbij te ervaren!” Aldus Dagmar Heystek van Midpoint Brabant.
Programma
Het programma en de voortgang van de race kunnen gevolgd worden via de sociale mediakanalen Facebook en Instagram van Young Solar Challenge. Dankzij GPS-trackers is het ook mogelijk om te zien waar de boten zich op dat moment bevinden op www.youngsolarchallenge.nl .
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail