Drunen viert het Jaar van de Zonnebloem met tal van activiteiten en zonnebloemen

26 jul , 7:32 Nieuws
22222
In het kader van het Jaar van de Zonnebloem heeft Drunen onlangs vele zonnebloemen gezaaid als ode aan een van de bekendste werken van Vincent van Gogh. Ook staan er diverse activiteiten in het dorp gepland om dit speciale jaar te vieren.
Zaaien, groeien, bloeien en oogsten staan centraal dit jaar. De boerenbloem, zoals Van Gogh hem noemde, wordt uitgebreid gevierd met artistieke zonnebloemvelden, bloeiende fietsroutes, prominente tentoonstellingen en culturele evenementen. Het is nu een eeuw geleden dat Vincents beroemde Vaas met zonnebloemen in de National Gallery in Londen werd tentoongesteld. En nog steeds weet de zonnebloem mensen wereldwijd te inspireren.
Het Van Gogh Nationaal Park, een uitgestrekt gebied vol beken, riviertjes, dekzandruggen, vennen en gastvrije dorpen en steden, krijgt steeds meer aandacht. De steden en dorpen die deel uitmaken van of grenzen aan dit park organiseren tal van activiteiten en evenementen om de band met het park te versterken. Zo ook Drunen.
Langs de Duinweg in Drunen beginnen de zonnebloemen al boven te komen. Naar verwachting zullen deze tussen augustus en oktober in volle bloei staan, wat een adembenemend gezicht zal zijn voor inwoners en bezoekers.
In de weken van 19 augustus tot en met 1 september zijn er diverse activiteiten gepland in het centrum van Drunen om het Jaar van de Zonnebloem te vieren. Er is een mega zonnebloem stoepkrijtkleurwedstrijd op het Raadhuisplein tijdens Jeugd Vakantievreugd. Samen met lokale ondernemers is een letterzoekactie (met prijzen) in etalages opgezet. De horeca heeft in deze periode speciale aanbiedingen en ook de lokale bakker en bloemist hebben actieproducten. Alles uiteraard met- of in het teken van zonnebloemen.
Tijdens de bloeiperiode is er tevens een speciale fietstocht: de Zonnebloemroute. Deze route leidt fietsers langs de mooiste gebieden in de regio, inclusief de zonnebloemen langs de Duinweg. De route is te vinden op www.bezoekdelangstraat.nl, inclusief GPX-bestand voor navigatie.
Drunen nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de festiviteiten en te genieten van de schoonheid van de zonnebloemen, net zoals Van Gogh. Samen maken we van dit jaar een kleurrijke ode aan een van 's werelds grootste kunstenaars.