Duinwandeling door de Drunense Duinen met Zonnebloem Drunen-Elshout

17 sep , 7:38 Nieuws
duinenwandeling 240913
Tweemaal per jaar organiseert de Zonnebloem afdeling Drunen-Elshout een duinwandeling voor haar gasten door de Drunense duinen. Vrijdagmiddag 13 september was de tweede wandeling met zo’n 20 gasten en vrijwilligers om de rolstoelen te duwen.
Om 14:00 uur vertrokken ze vanaf De Drie Linden in Giersbergen over het fietspad naar de andere kant van de duinen naar de Rustende Jager. Het weer was goed, gelukkig droog, maar zonder zon wel wat frisjes. Rond drie uur was er volop zon en op de terugweg konden alle jassen uit.
De scootmobielrijders gingen onder begeleiding door naar Bos en Duin om daar te genieten van het mooie uitzicht over de duinen. Op het bekende uitzichtpunt zag men nog altijd diverse vennen waar het regenwater zich had verzameld. De wind stond recht op het uitzichtpunt en de gasten vonden het toen toch wel koud.
De rolstoelgasten en duwers hadden intussen al een plek gevonden bij de Rustende Jager en de scootmobielgasten werden ook al snel verwelkomd. Met een kop koffie/thee en een groot stuk gebak werd er lustig op los gekletst.
Rond half vier gingen ze terug naar Giersbergen. Onderweg moest men een 9-tal prenten op de bomen zoeken die een spreekwoord uitbeeldde.
Bij de Drie Linden kon men dan de oplossingen inleveren en onder het genot van een verfrissend drankje werd de uitslag bekend gemaakt en kregen de beste drie een doos bonbons. Iedereen had weer genoten en ging met een glimlach huiswaarts.