Emeritus-pastoor Jan Nabuurs 65 jaar priester

21 aug , 9:12 Nieuws
66c58efa292d0
Parochie Heilige Augustinus
Op zaterdag 24 augustus om 11.00 uur viert Parochie Heilige Augustinus in de Lambertuskerk van Haarsteeg het 65 jarig priesterfeest van oud-pastoor Jan Nabuurs.  Het gilde Sint Ambrosius voor wie het op diezelfde dag Koningschieten is, zal aanwezig zijn en het geheel zal worden opgeluisterd door een gelegenheidskoor.
Jarenlang was pastoor Nabuurs het gezicht de Haarsteegse geloofsgemeenschap.
Geboren te Rijkevoort in 1931, trad hij in bij de norbertijnen van de abdij van Berne. Op 2 augustus 1959  -65 jaar geleden- werd hij door bisschop Bekkers tot priester gewijd in de abdijkerk te Heeswijk. Na actief te zijn geweest op het gymnasium van zijn orde, in het jongerenwerk en in de parochies van Middelrode en Berlicum, leidde zijn weg naar het toenmalige dekenaat Heusden dat toen nog heel wat norbertijnerparochies telde.
In 1977 werd hij kapelaan te Vlijmen bij pastoor Moons. In 1983 werd hij tot pastoor benoemd van Haarsteeg; een ambt dat hij met verve heeft ingevuld. Altijd was pastoor Nabuurs in de weer. De sfeervolle verzorging van de liturgie en het gestalte geven aan het "samen kerk-zijn" stonden bij hem hoog in het vaandel. Hij kon  daarbij rekenen op de medewerking van vele vrijwilligers. Ook in Engelen was hij jaren pastoraal actief. Na eervol ontslag in 2006, bleef hij tot april 2007 de vieringen voorgaan. In al die jaren had hij in Zuster Marianne, in maart jl. overleden,  een trouwe medewerkster die veel betekend heeft voor de mensen. Tal van initiatieven zoals het "bloemetje van de week" en de wijkcontactpersonen zijn mede aan haar te danken.
Dit heugelijke feit  -65 jaar priester-  van Pastoor Nabuurs wil men niet zomaar laten voorbijgaan. Wees er dan ook bij op zaterdag 24 augustus a.s. om 11.00 uur in de Haarsteegse kerk. Na de viering brengt het Ambrosiusgilde een vendelgroet aan de jubilaris. Daarna is iedereen in de gelegenheid pastoor Nabuurs te feliciteren.