Foto’s eerste weekend van de lokale Heemkamertjes

20 mrt 2022, 9:10 Nieuws
img 1078
Heemkundekring Onsenoort viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Ieder kwartaal zal er een activiteit plaatsvinden. Dit weekend start de eerste jubileumactiviteit. In de weekenden van 19/20 maart en 26/27 maart worden er 13 lokale heemkamertjes georganiseerd worden door 13 lokale werkgroepen.
Dit weekend zijn de eerste zeven kernen aan de beurt. Historische panelen, foto’s, films, voorwerpen, speurtocht voor de kinderen en andere activiteiten zijn de ingrediënten hiervan. 13 lokale werkgroepen werkten maandenlang aan representatieve panelen over hun eigen kern. Panelen die in twee weekenden in iedere kern tentoongesteld worden.
Hierna zijn alle lokale presentaties achter elkaar gezet. Het laat de diversiteit en de creativiteit zien van de kernen en teven ook de veelzijdigheid van de boeiende historische aspecten. Maar vooral de verbindende factor die het bestuderen en weergeven van de lokale geschiedenis in zich heeft.
Foto's Ad Hartjes
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail