Geslaagde aftrap Elshoutse Dúrpsquiz

10 okt 2022, 13:52 Nieuws
durpsquiz 1
Afgelopen vrijdag 7 oktober werd de aftrap gegeven voor de eerste Dúrpsquiz in Elshout. In Herberg “In den Gekroonden Hoed” werden alle teamcaptains uitgenodigd voor een samenvatting en uitleg voor wat komen gaat een week later op zaterdag 15 oktober aanstaande.
Maar het liep allemaal een beetje ander dan de meeste captains gedacht hadden, ze konden die avond al gelijk aan de bak. De avond begon wat haperend, door een technisch probleem met de PowerPointpresentatie en het geluid, maar toen dat verholpen was ging men van start.
De teamcaptains kregen uitleg wat de Elshoutse quiz, die als thema meekreeg “De Bruiloft” nu allemaal in hield, maar of het voor iedereen allemaal duidelijk is zal de komende week wel blijken. Ze moeten alvast allerhande materiaal verzamelen en een groepsfoto maken met hun teamgenoten voor het adres -wat versierd zal moeten worden- waar ieder team zich ophoudt die dag. Op zaterdag zullen er dus 33 bruidsparen te bewonderen zijn. En die op zaterdag vanaf het oude veilinggebouw aan de Scheidingstraat in een defilé door een aantal straten zullen trekken.
Vrijgezellenfeest
Toen het voor de captains duidelijk werd dat ze de komende week als ceremoniemeester door het leven moesten, mochten ze twee teamleden bellen, die ervoor moesten zorgen dat er twee teamleden om negen uur verkleed moesten komen om deel te nemen aan het vrijgezelle feest. Dat werd een gezellige boel, met geweldige creaties. Menig trouwjurk werd al uit de kast getrokken en er ontstond al snel een carnavaleske sfeer
Voor de ceremoniemeesters werd er een klein quiz gehouden met vragen over het huwelijk, voor de toegestroomde vrijgezellen volgde een dansles, één deel moest zich aan de quickstep wagen, de andere helft moest oefenen op de Griekse dans, de Sirtaki, ook dit leverde weer hilarisch momenten op. Hier waren al punten te verdienen voor de eigenlijke Dúrpsquiz, komende zaterdag.
Defilé
Dan gaat het in Elshout pas echt los. Vanaf 12.45 gaan de 33 teams met elkaar de strijd aan, met vragen en opdrachten die om 17. Uur in geleverd moeten worden. Om 17.45 volgt een defilé met alle bruidsparen. Dit kunt u allemaal meebeleven als men aan de route gaat staan. De start is bij het oude veilinggebouw aan de scheidingstraat. Vervolgens gaat men door de TH.J. Rijkenstraat, Hertog Janstraat, Wassenaarstraat, Graaf Aalbrechtstraat, Van Altenastraat en Kerkstraat naar het Rad, alwaar het feest zal worden voortgezet.
Het is voor de organisatie bijzonder spannend dat het eindelijk gaat lukken, na 3 jaar voorbereiden en tegenslagen met de coronapandemie.
durpsquiz 1
Mirjan van Heesbeen (L) en Mirella van Falier leiden de quiz (foto: Toon Groot)
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail