Het Groot Dwergonisch Mannenkoor trad op in Den Bolder in Waspik

27 sep , 7:40 Nieuws
1
In het kader van de Week van Dementie en de Week van de Eenzaamheid van de Gemeente Waalwijk werd het Groot Dwergonisch Mannenkoor uitgenodigd om op dinsdagmorgen 24-09-2024 een optreden te verzorgen in Den Bolder.                                                                    
Al voor 10:00 uur liepen de eerste  mensen de theaterzaal van Den  Bolder binnen om een goede plaats te  vinden voor deze voorstelling. Om 10:30 uur startte het programma, met een bijna volle zaal, met de  bekende song van de Toppers  “Inhaken en Meedeinen”.
Verschillende bekende liedjes werden er gezongen onder de bezielende  leiding van dirigent Ton van Baest (toevallig nog een Waspikker ook) en werden aan elkaar gepraat door opperstalmeester Leo Swaans. Op het lied “De Engelbewaarder” ontstond er spontaan een polonaise door de zaal. Enkele liedjes met een solodeel werden gezongen door Willem Klerks en Piet van der Bruggen.
Na een beroemd lied van het koor, de “Brabantse Operaperette Potpourri”,  werd er om ca. 11:30 uur afgesloten met het lied van Gerard van Maasakkers “We gaon op huis aon”.  Hiervoor sprak Dorothé Hofmans van de Gemeente Waalwijk nog een  dankwoord uit en memoreerde zij dat  alle mensen enthousiast waren over het optreden en enkele ontroerd waren door twee aanwezige kinderen, die extra aandacht trokken, omdat ze niet stil konden zitten.
In ieder geval vond men het een geweldige, geslaagde ochtend en voor herhaling vatbaar.