Lezing over schrijverschap door Jan en Sanne Terlouw

21 mrt 2017, 15:32 Nieuws
unnamed15
Stichting Honsoirde
Donderdag 6 april ontvangt de stichting Honsoirde het bekende schrijversduo Jan en Sanne Terlouw. Zij zullen een lezing verzorgen over hun gezamenlijke schrijverschap.
Jan Terlouw werkte jaren als kernfysicus voordat hij in 1970 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66, Minister van Economische Zaken, vicepremier, Commissaris der Koningin in Gelderland en Senator van de Eerste Kamer. Tegelijkertijd debuteerde hij als jeugdboekenschrijver. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren en Oorlogswinter, die beiden werden bekroond met een Gouden Griffel. De verfilming van Oorlogswinter trok in 2008 bijna een miljoen bezoekers.
Met zijn oprechte en emotionele pleidooi in De Wereld Draait Door (het touwtje uit de brievenbus) wist hij miljoenen mensen in hun hart te raken. Zijn oproep tot een leefbare wereld, waarin wij zorgen voor de aarde en vertrouwen hebben in elkaar, heeft veel in de samenleving losgemaakt. Kennelijk heeft hij iets onder woorden gebracht waar velen van ons naar verlangen.
U kunt deze sympathieke persoonlijkheid samen met zijn dochter Sanne bij Honsoirde ontmoeten.
Evenement : Lezing over schrijverschap
Wie : Jan en Sanne Terlouw
Waar : Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk
Wanneer : donderdag 6 april 2017. Aanvang 19:30 uur
Toegang : 10 euro inclusief pauzedrankje
Informatie : Iedere dinsdag van 9 tot 12 uur tel. 073-5115040 of per e-mail [email protected]