Meet-up over lokale democratie

10 okt , 16:27 Nieuws
meet up lokale democratie
Bibliotheek Heusden
Op donderdag 17 oktober 2024 organiseren Cultuurtoren Honsoirde en Bibliotheek Heusden een Meet-up over lokale democratie. De belangrijkste vraag bij deze Meet-up: Is onze lokale democratie bestand tegen de maatschappelijke ontwikkelingen die ook landelijk zichtbaar zijn?
Zien we ook in Heusden verruwing in de omgang van politici, het niet-vertellen van onprettige boodschappen, het volledig afwijken van ambtelijke adviezen, framing en gezwollen woordgebruik of beperkt het zich lokaal tot ongeveer dertig doodsbedreigingen per week aan het adres van onze burgemeester, omdat zij het woord asielzoekerscentrum in de mond heeft genomen? Daar gaan we op in tijdens deze meet-up.
Samen met wethouder en bestuurskundige Thom Blankers en Geert Jan Hamilton, voormalig griffier van de Eerste en Tweede kamer gaan we het gesprek aan met de aanwezigen over de werking van de democratie in Nederland. Dat doen we onder leiding van de gespreksleiders Frank Horvers (ex-gemeente Heusden) en Patricia Lardinois (Bibliotheek Heusden).
Verschillen Verbinden De Meet-up is onderdeel van het programma dat Cultuurtoren Honsoirde in het kader van het gemeentelijke jaarthema voor 2024 “Verschillen Verbinden” bedacht. Deze Meet-up is de tweede in de serie in samenwerking van de Cultuurtoren met de Bibliotheek Heusden en ditmaal het d’Oultremontcollege. Het doel van de Meet-ups is elkaar te informeren en vragen beantwoord te krijgen over maatschappelijke vraagstukken zonder daarbij te polariseren.
De entree voor de Meet-up “Lokale democratie: verbinden de verschillen?” op donderdagavond 17 oktober, loopt via de hoofingang van het D’Oultremontcollege. De koffie en thee staan vanaf 19.15 uur klaar voor de inloop.
Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekheusden.nl/activiteiten/