Nationale voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari

jan 24 2023, 15:45 Nieuws
welpje lonneke
Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen wordt er extra veel voorgelezen. Bibliotheek Heusden heeft een aantal extra voorleesactiviteiten. Boekie Big komt gezellig op visite en er is een heus voorleesfeestje! Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek van het jaar centraal. Dit jaar is dat het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje.’ Kom je ook gezellig naar een verhaaltje luisteren?


Voorleesfeestje! woensdag 1 februari 15.00 tot 16.00 uur – Bibliotheek Vlijmen
Het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman viert een feestje’ staat centraal tijdens de Nationale voorleesdagen. En een feestje, daar houden ook wij bij de Bibliotheek van. Daarom is er op woensdagmiddag 1 februari een Voorleesfeestje in de Bibliotheek in Vlijmen. Tussen 15.00 en 16.00 uur is er voor alle kinderen iets lekkers, wordt er voorgelezen door lokale schrijfsters Bertine van Spijk en Lonneke Sanders en liggen er leuke kleurplaten klaar.
Bertine van Spijk – Wij voetballen
Bertine van Spijk, juf Bertine, geeft les aan een hele leuke groep 1-2 op een school voor speciaal basisonderwijs. Ze schreef het boek Wij voetballen. Een boek met heel veel informatie en een leuk verhaal over voetballen. Waarbij de klas van juf Bertine op bezoek gaat bij de voetbalclub. Geschikt voor iedereen die alles wil weten over voetballen en vooral heel leuk om samen te lezen met je vader, moeder opa of oma. Het voorleesverhaal is geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 4.


Lonneke Sanders - Welpje en het verdwenen zonnetje
Lonneke Sanders, kindertherapeut in Vlijmen, schreef het kinderboek Welpje en het verdwenen zonnetje. Ze deed dat met de missie om kinderen te laten zien dat al je gevoelens, zowel donker als licht, er mogen zijn. In het boek is op een speelse manier beschreven hoe Welpje leert dat het belangrijk is om je gevoelens niet te verstoppen, maar juist te uiten en te delen met anderen.
In Welpjes verhaal komen grote veranderingen aan bod zoals verhuizen en het krijgen van een broertje of zusje, met alle gevoelens die daarbij kunnen komen kijken. Welpje en het verdwenen zonnetje is een boek voor kinderen vanaf 4 jaar en sluit het beste aan bij kinderen in groep 3 en 4.
Kom je luisteren?
Kom je luisteren naar de verhalen van juf Bertine en Welpje? Bertine, Lonneke en handpop Welpje hebben er heel veel zin in om jullie voor te lezen. Het voorlezen is gratis, maar het is wel fijn als je je aanmeld.


Boekie Big – zaterdag 4 februari 11.00 – Bibliotheek Drunen
Boekie Big is een vaste gast in de Bibliotheek. En speciaal voor de Nationale Voorleesdagen komt hij een keertje extra om voorgelezen te worden. Op 4 februari wordt hij in de Bibliotheek in Drunen voorgelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’.
Toegang is gratis, maar aanmelden is fijn! Dat kan via www.bibliotheekheusden.nl/activiteiten
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk
voor agenda

< Volg HeusdenNieuws ook via

< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een