Prachtig en uniek concert: “Folksongs” in Heusden

10 jun 2022, 15:43 Nieuws
download 14
Afgelopen oktober organiseerde Kamermuziek Heusden Vesting met groot succes haar eerste concert in het mooie vestingstadje Heusden. Het Berghout Ensemble i.s.m. het Ruysdael Kwartet maakten grote indruk met een impressionistisch programma. Op 16 juli a.s. om 16.00 uur staat er weer een prachtig concert gepland in de Catharijnekerk.
Ter ere van het 25-jarig bestaan van de gemeente biedt Kamermuziek Heusden Vesting een bijzonder concert aan., een professioneel vocaal kwartet, bestaande uit ensemble-zangers pur sang, zal prachtige Europese volksliederen vertolken i.s.m. de harpisteSamen brengen zij een mooi, toegankelijk programma ten gehore rondom internationale volksliederen. Op het programma staan o.a een liederencyclus: De Liermolen van Vic Nees en The Aviary van Richard Rodney Bennett. Ter ere van het jubileum jaar zal Heemkundekring Onsenoort beeldmateriaal presenteren van Heusdense molens en hun bijbehorende historie.
afbeelding1
Kom genieten van een gevarieerd programma met, tot de verbeelding sprekende liederen. De kaartverkoop is reeds in volle gang. Als u interesse heeft wees er snel bij! Voor meer informatie veroniqueserpenti.com kaartverkoop via link: https://www.chipta.com/nl/tickets/event/51751/kamermuziek-heusden-vesting/event-info/
Musici:
musici
Hollands Collectief
:
Elisabeth Blom - sopraan,
|Paula Bär-Giese - sopraan,
Christina Rozdeiczer Kryszkowski - alt,
Dolf Drabbels - tenor,
Veronique Serpenti - harp
Programma:
  1. “Quand reverrai-je, hélas!..
  2. “Doux fut le Trait…”
  1. David of the White Rock
  2. The Salley Gardens
Hollands Collectiefis een vocaal kwartet met zeer veel ervaring. Zij streven naar een pure, transparante klank. Haar zangers zijn tevens werkzaam bij professionele koren als Cappella Amsterdam, Nederlands Kamerkoor, Amsterdam Baroque Choir en het Groot Omroepkoor. Het ensemble is een voortzetting van The Zed Consort en heeft inmiddels succesvolle optredens gegeven, waaronder in het Orgelpark in Amsterdam en de Internationale Koorbiennale in Haarlem.
Veronique Serpenti is een veelzijdige en gerenommeerde Nederlandse "Ihr Klangsinn, ihre Musikalität, verbunden mit der optischen Ästhetik ist eine wundervolle Einheit" Leopold Hager (conductor)
Veronique Serpenti is een veelzijdige en gerenommeerde Nederlandse harpiste. Zij is regelmatig werkzaam bij het Radio Filharmonisch Orkest, treedt op als solist en in de kamermuziek. In 2020 richtte zij het Berghout Ensemble op. Al op zeer jonge leeftijd soleerde ze met verschillende professionele orkesten zoals o.a. het Spaans Radio Orkest, Heidelberger Sinfoniker en Noord Hollands Symfonie Orkest. Zij won diverse prijzen en stipendia en werd geselecteerd voor het Artist Diploma aan de Indiana University, waar zij heeft gestudeerd bij de beroemde harpist Susann McDonald.
Het komende seizoen zal het concert: Folksongs tevens te horen zijn op:
222
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail