Sfeervolle expositie in de Cultuurtoren Honsoirde

02 mrt 2022, 15:10 Nieuws
corin van eijndhoven image001 1
Zie haar lopen, nee, voortschrijden in al haar elegante schoonheid. Een droomkoningin, maar toch aards, in harmonie met zichzelf. Zie ook licht en kleur, proef de sfeer vervat in foto’s en schilderijen.
Gedurende vier zondagen – 6-13-20 & 27 maart - opent de Cultuurtoren Honsoirde van 13:00-17:00 uur zijn poorten voor de sensationele expositie She walks in beauty. De bezoeker kan de soms bijna feeërieke, dan weer uitdagende of ingetogen zwart-witte foto’s én de kleurrijke, sfeervolle schilderijen gaan zien van drie kunstenaars: Peter Cornelis van den Berge, Dorothé Sanders en Corin van Eijndhoven. De toegang van deze expositie is gratis.
she walks in beauty trap peter lr l 12b zw 1
Natuurlijke schoonheid
In de titel van de expositie zal de poëzieliefhebber het korte, lyrische gedicht uit 1814 herkennen van Lord Byron: She walks in beauty . Een lyrisch gedicht op rijm, gericht op de schoonheid van de vrouw. Een natuurlijke schoonheid die zich, mits in harmonie met zichzelf, dankzij innerlijke goedheid kan ontwikkelen en die kan resulteren in het romantische ideaal van esthetische perfectie.
De exposanten
Peter Cornelis van den Berge (Rotterdam, 1958; pcvandenberge.com ) woont en werkt in Drunen. Hij kwam voor het eerst in aanraking met fotografie toen hij medicijnen studeerde. Als arts is hij opgeleid om te werken met de meest kwetsbare mensen die hem toestemming geven om als het ware hun privacy te schenden. Als gevolg daarvan had hij altijd een intense interesse in de dynamiek van vertrouwen en controle als het gaat om interactie. Van den Berge is autodidact. Het werkproces is volledig analoog; slow fotografie en spiritualiteit zijn daarmee verbonden. Het meeste werk moet in de donkere kamer worden gedaan. Van den Berge print graag op barietzilvergelatinepapier, waardoor een hoogglanzend effect ontstaat.


Dorothé Sanders (
https://dorothesanders.exto.nl/ ) woont in Breda. Zij heeft de kunstacademie in Arendonk afgerond en volgt daar nu de specialisatiegraad. Zij houdt van licht en kleur en is vooral bezig te ontdekken hoe ze deze het beste kan weergeven in haar werk. Nu doet zij dat vooral in landschappen en organische vormen. Eerder heeft zij werk gemaakt met Afrika en dieren als thema.
Corin van Eijndhoven (1964) woont in Bergeijk en is sinds 2000 docent tekenen/handvaardigheid. Zij studeerde aan de lerarenopleiding in Utrecht en behaalde haar diploma in 1990. Later studeerde ze aan de academie Arendonk met schilderen als specialisatie. Corin haalt haar onderwerpen dicht bij huis, zowel thuis als op vakantie. Momenteel werkt ze bij het Sondervick College .
De cultuurtoren Honsoirde
De Cultuurtoren Honsoirde is gevestigd op het terrein van de Abdij Mariënkroon, Abdijlaan 6a
5253 VP Nieuwkuijk. Rondom de toren biedt het terrein van de abdij volop de gelegenheid voor een ontspannen wandeling.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk
voor agenda

< Volg HeusdenNieuws ook via

< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een