Sjef van Engelen krijgt Gouwe Knotwilg 2020

dec 20 2021, 12:00 Nieuws
met pg
Een druilerige zaterdagmorgen in Vlijmen, niet het moment waarop je een carnavaleske uitspatting verwacht. Maar toch, op 18 december j.l. werd de Borredreef in de late ochtend verrast met carnavalsmuziek en een korte stoet die door de straat trok. Prins Co d’n Irste en zijn adjudant Anthoon d’n Broaijer en veldwachter Dries de Wackere liepen daarbij voorop.
Doel was de woning van de ontvanger van de Gouwe Knotwilg 2020. Inderdaad, u leest het goed: 2020. Nog altijd was het carnavalsvereniging Knotwilgendam niet gelukt om deze uitreiking te laten plaatsvinden. Normaal gebeurt dit tijdens de Brabants Bonte Middag, die altijd kort voor carnaval plaatsvindt. Door corona kon dit uiteraard niet doorgaan.
Ook carnaval zelf kon niet gevierd worden en steeds als de commissie Gouwe Knotwilg een nieuw plan beraamde, gooiden de Covid-maatregelen roet in het eten. Toch diende de uitreiking nog in 2021 plaats te vinden, dus werd er een noodsprong gemaakt om de oorkonde met bijbehorende gouden speld aan huis bij de ontvanger uit te gaan reiken.
opspelden
En dit bleek een gouden greep. Sjef van Engelen, want hij was de uitverkorene, werd door zijn kinderen van het voetbalveld van Vlijmense Boys getrokken, omdat er thuis “iets leuks” op hem stond te wachten.
Nietsvermoedend kwam hij aangereden en zag daar een bont gezelschap, Prins met gevolg, de commissieleden, zijn familie en vrienden op zijn eigen stoep staan. Gezellige carnavalsmuziek uit een box completeerde de sfeer.
Op gepaste afstand sprak Prins Co een voorwoordje uit, waarna zijn zoon Neil de oorkonde voorlas. Sjef van Engelen, ooit jeugdprins bij Knotwilgendam, is een bijzonder sociaal mens, actief op velerlei gebied in de muziek en in de sport. Liedjesschrijver, actief bij voetbalvereniging Vlijmense Boys en bij Wielerclub de Zwaluw. Daaruit volgde vanaf 1971 een glansrijke carrière als begeleider en soigneur bij de K.N.W.U. alsmede bij de Rabobank wielerploeg. Tevens was hij lid van de gemeenteraad in de periode 1982-1990.
Maar vooral is Sjef, zoals op de oorkonde vermeld, een als zodanig bekend staand maatschappelijk bewogen mens, die als betrouwbaar vaderfiguur er nog altijd is voor “zijn” voetballers en wielrenners en vooral de kracht en de rust heeft om anderen te inspireren en te enthousiasmeren.
sjef met zijn vrouw
Meer dan verdiend dus, en zo kreeg Sjef door zijn dochter Suzy deze oeuvreprijs, de Gouwe Knotwilg 2020, opgespeld. En hoewel Sjef er totaal niet van houdt om in de picture te staan en het allemaal maar gewoon vindt wat hij doet, was hij toch zeer vereerd.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail