Thema: dyslexie en AD(H)D, De Overlappen bij AD(H)D & Dyslexie Café Heusden

27 sep , 17:33 Nieuws
logo afbeelding bibliotheek
Op woensdag 2 oktober organiseert AD(H)D & Dyslexie Café Heusden een themavond over dyslexie en AD(H)D, De Overlappen. De bijeenkomst is in Bibliotheek Vlijmen, Burgemeester Zwaansweg 2. Inloop is vanaf 19.00 uur en de bijeenkomst begint om 19.30 en entree is gratis. Aanmelden: beantwoord deze mail of via [email protected]
Uit onderzoek blijkt dat dyslexie-symptomen worden verergerd door AD(H)D en vice versa. Zowel dyslexie als AD(H)D hebben verschillende gemeenschappelijke positieve en negatieve symptomen, zoals het snel kunnen verwerken van bepaalde informatie, maar ook geheugenproblemen, tijdsbesef en last met planning.
Als je dyslexie hebt, heb je moeite met het aanleren en/of toepassen van lezen en/of spellen. Maar wat lang niet iedereen weet is dat men bij dyslexie ook vaak een andere manier van denken ziet, die kwaliteiten (STER-krachten) met zich meebrengt.
En misschien heb je als AD(H)D-er ook wel deze kwaliteiten, terwijl jou dat nog niet was opgevallen. Dyslexie en AD(H)D komen vaak samen voor (30-40%), en overlappen en beïnvloeden elkaar dus.
Redenen genoeg om hierover samen te praten, onze ervaringen te delen en wat er verder ter tafel komt.
Welkomen op woensdag 2 oktober aanstaande, gratis entree ook familie, partners, vrienden, collega’s en bekenden, die eens mee willen luisteren of zelf hun verhaal kwijt willen,
Namens het AD(H)D & Dyslexie Café Heusden,