Veilige onbezorgde Sinterklaasintocht in Drunen

15 nov 2023, 17:03 Nieuws
dsc8435 710x355 1
Roland van Riel
Berichten over een aangekondigde demonstratie tijdens de Sinterklaasintocht in Drunen riepen veel reacties op. Het beeld dat deze reacties opriepen, was dat de openbare orde en de veiligheid voor de kinderen en andere aanwezigen in het geding waren. Heusden wil die veiligheid van de kinderen en andere aanwezigen waarborgen en een onbezorgde, onbevangen Sinterklaasintocht mogelijk maken voor alle kinderen.
Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) had eerder actie's aangekondigd tegen zwarte pieten bij de intocht van Sinterklaas. Zo was er op zondag 19 november een demonstratie aangekondigd in Drunen.
Daarom hebben heeft de gemeente Heusden en politie met het Sinterklaascomité in Drunen afgesproken dat zij overgaan naar een intocht met pieten zoals je die in het landelijke Sinterklaasjournaal ziet. Kick Out Zwarte Piet heeft aangegeven dat een demonstratie daarmee van de baan is.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail