Vernieuwde Spreekwoordenroute Waalwijk: Leer en beleef Waalwijk

26 sep , 14:23 Nieuws
spreekwoordenroute waalwijk
Studio spreekwoord presenteert in samenwerking met Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat en Gemeente Waalwijk de vernieuwde Spreekwoordenroute in Waalwijk op het Go Waalwijk Festival op 29 september 2024.
Deze vernieuwde Spreekwoordenroute laat bezoekers op een leerzame maar speelse manier de stad Waalwijk ontdekken. Door het succes van afgelopen jaar is de route vernieuwd en nog leuker gemaakt om aan deel te nemen. Door verschillende opdrachten uit te voeren en alle antwoorden samen te voegen, volgt er een code om zo de kluis te kraken. In de kluis vind je onder andere een QR code die leidt naar een webpagina met lokale acties. Deze vernieuwde kluis is aan het einde van de route te vinden in het Schoenenkwartier in Waalwijk.
Er worden highlights van de stad aangewezen zoals Sint Jan de Doper, maar ook plekken die snel overgeslagen worden zoals de oude Teekenschool. Bij elk van de 15 plekken op deze route vind je een stukje geschiedenis van Waalwijk en een bijpassend spreekwoord.
Om deze Spreekwoordenroute te volgen zijn er boekjes af te halen bij het Toeristisch Informatiepunt Waalwijk, het Schoenenkwartier en de stand van Bezoek De Langstraat tijdens het Go Waalwijk Festival.
Over Waalwijk en De Langstraat:
Waalwijk, gelegen in de regio De Langstraat, staat bekend om zijn rijke industriële erfgoed en architectonische parels. De stad biedt een unieke combinatie van historische en moderne architectuur, die bezoekers een veelzijdige ervaring biedt. De Langstraat is een regio met een sterke traditie in de leer- en schoenindustrie, wat terug te zien is in de vele monumenten, panden en het museum. De Spreekwoordenroute Waalwijk worden niet alleen de historische plekken aangeduid, maar er wordt ook dieper in gegaan op kleinere feiten en spreekwoorden.
Voor meer informatie:
Voor meer informatie over de Spreekwoordenroute Waalwijk en andere activiteiten in de regio, kun je contact opnemen met het Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat via [email protected] of bezoek de website www.bezoekdelangstraat.nl.
Kom en ontdek de verborgen schatten van Waalwijk en laat u verrassen door de bijzondere architectuur en het rijke culturele erfgoed van deze prachtige stad!