Vlijmens Kandidaat-Statenlid Noah Brok (CDA) pleit voor meer betaalbare woningen

06 feb 2023, 15:54 Nieuws
csm 6 noa brok 4b0c9b5bf7
Noah Brok CDA
Op 15 maart zijn er in heel Nederland verkiezingen voor de Provinciale Staten. Noah Brok (21) uit Vlijmen is kandidaat namens het CDA Noord-Brabant. Het CDA heeft op dit moment 9 zetels en Noah staat op plek 6, een verkiesbare plek dus. Sinds 2019 is hij raadslid voor DMP Heusden. Vanaf maart wil hij zich in de Staten onder andere inzetten voor het realiseren van meer betaalbare woningen.


Heusdense woningnood
De afgelopen jaren is Noah als raadslid bezig geweest om ervoor te zorgen dat er voor iedereen in Heusden een betaalbare woningen is. “Dat is een grote opgave maar het begin is gemaakt”, zegt Noah. Zo heeft hij in 2018 samen met toenmalig DMP-fractievoorzitter Martijn van Esch een initiatiefvoorstel ingediend waar in staat dat er meer woningen moeten worden gebouwd voor starters en senioren. Veel van dit voorstel is nu dagelijks beleid van de gemeente: onder andere bij het goedkeuren van woningbouwinitiatieven van particulieren moet minstens 25% sociale huur en 20% goedkope koop zijn. “Ik heb gezien dat deze woningnood niet alleen in Heusden leeft maar dat er ook een grote opgave is voor heel Noord-Brabant. Daarom wil ik in de Staten samen bouwen aan een dak boven het hoofd voor iedereen in Heusden en heel Noord-Brabant.
Nieuwe woonvormen
De provincie heeft een grote taak als het gaat om het toewijzen van locaties voor grootschalige projecten voor woningbouw. Volgens Noah moet de provincie hier out of the box durven denken: “We moeten samen bouwen aan een passende woning voor iedereen. Om de vraag te matchen met het aanbod moet er snel meer gebouwd worden op verschillende locaties in de provincie voor starters, gezinnen en senioren.” Als een mogelijke locatie in Heusden waar snel veel goedkope woningen kunnen worden gebouwd noemt Noah het stuk grond tussen de Mortelweg en de Wolput. Daarnaast moet volgens Noah alles uit de kast worden gehaald er voor te zorgen dat iedereen een betaalbare woning heeft, zoals het investeren en subsidiëren van particulier opdrachtgeverschap of het investeren in nieuwe woonvormen. De Provinciale Statenverkiezingen zijn op 15 maart en stemmen kan op Noah Brok door te stemmen op lijst 3, nummer 6.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail