De werkgroep heeft dit jaar hard gewerkt en is tot een schitterend programma gekomen. Wat te denken van: bezoek aan het nieuwe schoenmuseum, kamp Vught, geniemuseum, tattooshop, de workshops koken, worstenbroodjes bakken, bloemschikken, de wandelingen en de fietstochten, bezoeken aan bedrijven, een geweldige artiest bij de muzikale middag.
Onderstaande een verslag van de workshop bloemschikken, bezoek aan een melkveehouderij en een proeverij Schrobbeler.
Bloemschikken onder begeleiding van Leo en Sjan van Rooij en Els Klerks. Ontvangst met koffie en koek bij de familie van Rooij. Tijdens de koffie uitleg door Leo, die later met hulp van Yvonne en Judith de helpende hand bood. Dat was aanvankelijk nodig want met de bamboe werken bleek toch wel moeilijk. Toen dat eenmaal onder de knie was ging het goed en met veel enthousiasme werden de bloemstukjes gemaakt. En wat voor stukjes. Het resultaat was verbluffend. Hierna nog even door de tuin en toen huiswaarts, tevreden maar vooral trots.
Wederom een geslaagde middag, getuige deze reactie van een deelneemster:
“Leo, Sjan en Els ( en hulpdames) en Pip, wat een gastvrijheid vandaag! Ontzettend goed voor elkaar, mijn petje af voor jullie inzet.
Bezoek melkveehouderij Vermeer Elshout
Onder leiding van Els Klerks, op bezoek bij melkveehouderij Vermeer, een echt familiebedrijf sinds 1900.Er was veel belangstelling voor het boeren, nu, in deze tijd met alle problemen die er nu spelen. De familie is zo gastvrij, dat wij de mogelijkheid kregen om dit bedrijf te mogen bezichtigen. Een geslaagde middag.
Proeverij Schrobbelèr
De avond begon met het uitreiken van de Schrobbelèr steek (muts) aan degene die het laatst binnen kwam. Arno Groot vertelde over het ontstaan van Schrobbelèr: de heer Jan Wassink heeft dit drankje van kruiden gemaakt voor eigen gebruik (vriendelijk voor de maag). Het bestaat uit 21,5% alcohol! Zijn kinderen hebben het recept/de samenstelling van hun vader gekregen en 100 kruiken gemaakt en die tijdens Carnaval verspreid. Het was en is nog steeds een groot succes. Nu worden er 100.000 kruiken per jaar gemaakt. De kruik komt van Tilburg textielstad. De wolwerkers die met de kruiken werkten heetten: Schrobbelèrs! Er werd veel uitleg over het drankje en de diverse toepassingen gegeven.
Geproefd werd: puur Schrobbelèr, Schrobbelèr Zomerse Heerlijkheid (een cocktail van Schrobbelèr, ijs klontjes en ginger ale, het is ook te maken met limoensap of Angostura=een sterk bittertje), koffie met een scheut Schrobbelèr, Schrobbelèr mèt slagroom, Schrobbelèr Advocaat, Liquorice (27% beetje zoethout smaak/Pottertje), Caffo (dropsmaak likeur. Van familie uit Calabrië) deze kun je het beste in de vriezer bewaren. De distilleerderij staat in Tilburg. Veel info ook op Https://Schrobbeler.Nl
Afgesloten werd met een kopje koffie. Het was een gezellige, mooie avond goed verzorgd door Arno Groot.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk
voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een