Nu & Morgen week 4 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 4 aan  en het archief aan van de laatste vijf weken.

In week 4 met o.a Eikenprocessierups, Buiten beter in Heusden, Openbare informatievergadering, Enquête volgend jaar weer knallend het nieuwe jaar in, Voorbereid op reis, Inwonerspanel en Bekendmakingen.

Eikenprocessierups
De overlast van de eikenprocessierups had Nederland en ook Heusden de afgelopen zomer in zijn greep. Er zijn in 2019 maar liefst 300 meldingen binnen gekomen van locaties waar de jeukende rups aanwezig was. Door de zachte winter bestaat de kans dat er meer rupsen de winter overleven.

 

BuitenBeter in Heusden!
BuitenBeter is een app waarmee je makkelijk en snel een probleem in de openbare ruimte, zoals een defecte lichtmast, meldt bij de gemeente. In vier eenvoudige stappen maak je meteen een melding. Constateer je bijvoorbeeld een probleem in jouw straat dan maak je hiervan een foto. Op basis van GPS wordt de exacte locatie automatisch bepaald. Vervolgens omschrijf je het probleem en verzend je jouw melding.

Openbare informatievergadering
Op dinsdag 28 januari 2020 vergaderen de raadsleden van Heusden in het gemeentehuis in Vlijmen. De vergadering is openbaar en start om 19.00 uur. Je bent van harte welkom

Volgend jaar weer knallend het nieuwe jaar in?
Het afsteken van vuurwerk en de viering van oud en nieuw zijn nauw met elkaar verbonden. Waar de één enthousiast is over vuurwerk, kan het voor de ander veel overlast veroorzaken. Na de afgelopen jaarwisseling lijken steeds meer mensen tegenstander van consumentenvuurwerk. Graag verneemt de gemeenteraad van Heusden hoe jij over consumentenvuurwerk denkt in onze gemeente.
Vul jij de enquête in?

Voorbereid op reis
Ga je in de carnavalsvakantie op reis? Zorg dan dat je een geldig reisdocument hebt om mee te reizen. Een nieuw reisdocument vraag je persoonlijk aan in het gemeentehuis in Vlijmen. Vijf werkdagen na de aanvraag kun je het document persoonlijk ophalen. Bij een spoedprocedure kun je het reisdocument binnen twee werkdagen ophalen. Hiervoor rekenen we extra kosten.
Inwonerspanel
Een aantal keer per jaar worden de panelleden een aantal vragen voor over actuele onderwerpen voorgelegd. Doe jij ook mee? Meld je aan op www.inwonerspanelheusden.nl

Nu & Morgen week 04-2020 Nu & Morgen 22 januari 2020
Nu & Morgen week 03-2020 Nu & Morgen 15 januari 2020
Nu & Morgen week 02-2020 Nu & Morgen 8 januari 2020
Nu & Morgen week 01-2020 Nu & Morgen 2 januari 2020
Nu & Morgen week 52-2019 Nu & Morgen 24 december 2019

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties