Nu & Morgen week 13 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 13 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In week 13 met o.a Open brief van onze burgemeester, aanpassingen dienstregeling Arriva, stemming Dromen. Doen. Heusden.-award uitgesteld, Driewiel is geboren, zwemonderwijzer gezocht en bekendmakingen

Open brief burgemeester Willemijn van Hees

Beste inwoners,

Het begint al te voelen als een lange zit, deze Coronacrisis. Inwoners van deze gemeente zijn ziek geworden door het Coronavirus en helaas betreuren we onze eerste overledenen. Er zullen meer mensen ziek worden en er zullen er helaas ook meer overlijden. Daarom wil ik u, voordat u verder  leest, vragen aan hen, hun families en vrienden  te denken.

Wat vragen we van u? Ik doe een beroep op u om te luisteren naar wat de overheid – regering, Veiligheidsregio en gemeente – van u vraagt. Blijf thuis als u (milde) verkoudheidsklachten heeft, als u kucht, moet niezen, (licht) hoest, een loopneus heeft of verhoging tot 38 graden. Heeft u deze klachten niet, blijf dan toch zoveel mogelijk binnen. Als u naar buiten moet, houd dan voldoende afstand (anderhalve meter of twee armlengten). Als u zich aan die afstand houdt, kunt u naar buiten voor een (korte) wandeling met de hond of met uw kinderen. Als u boodschappen moet doen, doe dat dan zoveel mogelijk in uw eentje.

Het virus verspreidt zichzelf niet, dat doen wij. Door afstand te houden en uw sociale contacten te beperken helpt u de verspreiding te vertragen. Als we dit allemaal doen, lukt het ons hopelijk om een piek in het aantal patiënten te voorkomen. Die piek zou rampzalig zijn, want dan kunnen de ziekenhuizen het niet meer aan. Afstand houden redt mensenlevens, dat aan je laars lappen kost levens…

Heeft u er vragen over: stel ze dan!  Op www.heusden.nl/coronavirus en hier in  deze krant vindt u een handig schema met  waar u welke vragen kunt stellen.

Saamhorigheid Ik zie heel veel saamhorigheid in onze gemeente. Heel veel inwoners zetten zich in voor elkaar, proberen de mensen in de zorg te helpen en houden zich aan de maatregelen van het RIVM. Ik heb gelezen over kinderen die tekeningen maken voor mensen in verzorgingshuizen die daar nu tijdelijk geen bezoek kunnen ontvangen. Ik heb gezien hoe de inwoners van de vesting vanuit hun tuintjes en balkons met Guus Meeuwis meezongen en overal het rood-wit-blauw lieten wapperen. Ik heb berichten van inwoners voorbij zien komen die spontaan een inzamelingsactie voor mondkapjes zijn begonnen.

Met al die grotere en kleinere bijdragen houden we de moed erin. Voor mensen die ziek geworden zijn, voor artsen en verpleegkundigen en medewerkers in de zorg, voor onze hulpdiensten en voor u zelf. Samen thuis in Heusden is de titel van de toekomstvisie die onze inwoners zelf schreven. In de tijd van het Coronavirus noemen we het samen door de crisis.

Ik heb er alle vertrouwen in dat we in Heusden sterker zijn dan het Coronavirus!

Willemijn van Hees Burgemeester

PS: Kent u iemand die een kaartje of telefoontje op prijs stelt of even zijn verhaal kwijt wil? Laat het weten via [email protected] De wethouders en ik gaan er dan mee aan de slag. Ook als je bang bent of ervan baalt dat je verjaardagsfeestje niet doorgaat, mag je ons een berichtje sturen.

Aanpassingen dienstregeling Arriva
Vanwege de gevolgen van het coronavirus heeft Arriva tijdelijk de dienstregeling aangepast. In verband met de richtlijnen van het RIVM is er minder personeel beschikbaar én zijn er minder reizigers. Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Arriva probeert reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn.

Stemming award uitgesteld
De afgelopen weken kon je vrijwilligers, sporters, ondernemers of dromen nomineren voor een Dromen. Doen. Heusden. –award. Door de ongewone toestand waarin we nu met het Corona-virus verkeren heeft het college van Heusden besloten om de stemmingsronde en het uitreiken van de awards uit te stellen.

Driewiel is geboren
Tussen Drunen en Nieuwkuijk, grenzend aan het Natuurnetwerk Brabant, ligt een prachtige weidse polder genaamd ‘De Zeeg’. In wat eerst een landbouwgebied was waarbij de polder vaak volliep met water, voegen we nu in dit poldergebied enkele hectares natuur toe om een prachtig landschap te creëren vol biodiversiteit.

Zwemonderwijzer gezocht
Ben jij de MogelijkMaker die zich als een vis in het water voelt als je kinderen leert zwemmen? En krijg jij energie als je klanten in beweging krijgt in het zwembad? Dan hebben wij jou veel te bieden!

Nu & Morgen week-13-2020 Nu & Morgen 25 maart 2020
Nu & Morgen week-12-2020 Nu & Morgen 18 maart 2020
Nu & Morgen week-11-2020 Nu & Morgen 11 maart 2020
Nu & Morgen week-10-2020 Nu & Morgen 4 maart 2020
Nu & Morgen week-09-2020 Nu & Morgen 26 februari 2020

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties