Nu & Morgen week 18 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 18 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In week 18 aandacht voor maatregelen corona, bosbrand, aangepaste openingstijden, samen bewegen juist nu, het blijft druk op de milieustraat, acht lintjes in heusden, straatgraffiti en bekendmakingen.

Maatregelen corona
Iedereen keek gespannen uit naar de persconferentie van dinsdag 21 april waarin de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus bekend werden gemaakt.

Bosbrand
Een brandje in het bos, op de hei of in de duinen kan al snel uit de hand lopen. Natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Wist je dat je een bosbrand vaak zelf in de hand hebt? Ook de Loonse en Drunense Duinen zijn droog door het uitblijven van regen. Wat kun je zelf doen?

Aangepast openingstijden
Vanaf maandag 20 april tot en met vrijdag 1 mei werken wij aan de balie de hele dag alléén op afspraak. Verder vervalt tot en met 1 mei onze openstelling op donderdagavond. Op dinsdagavond kunt u uiteraard nog steeds terecht.

Samen bewegen, juist nu
De intelligente lockdown zorgt voor veel uitdagingen. Zowel jongeren als kwetsbare ouderen kunnen geen familie en vrienden ontvangen en hun dagritme is ontregeld. Door het opzetten van beweegprogramma’s probeert Stichting de Schroef mensen vitaal door deze periode te loodsen. Het project ‘Beweegmaatjes’ brengt deze groepen samen en in beweging.

Het blijft druk op de milieustraat
De afgelopen weken is het erg druk geweest bij de milieustraat in Drunen. Vanwege de aangescherpte maatregelen en het belang van afstand houden tegen het Coronavirus is niet wenselijk dat er flinke stroom aan inwoners naar de milieustraat gaat.

Acht lintjes in gemeente Heusden
Burgemeester Willemijn van Hees heeft tijdens de jaarlijkse Lintjesregen acht inwoners van de gemeente Heusden mogen verrassen met een Koninklijke Onderscheiding. Zij zijn benoemd in de Orde van Oranje Nassau, omdat ze zich zonder eigen belang of financieel gewin hebben ingezet voor de lokale samenleving. Zeven ervan zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Straat graffiti
Op de Priemsteeg In Vlijmen, de Bosscheweg in Drunen, en de Hertpseweg in Oudheusden en Herpt gaat de gemeente Heusden afbeeldingen aanbrengen op het wegdek. Met de afbeelding willen we verkeersdeelnemers, op een andere manier, laten nadenken over de verkeersveiligheid in de straat.

Bekendmakingen zie Nu & Morgen 29 april 2020

Nu & Morgen week-17-2020 Nu & Morgen 22 april
Nu & Morgen week-16-2020 Nu & Morgen 15 april 2020
Nu & Morgen week-15-2020 Nu & Morgen 8 april
Nu & Morgen week-14-2020 Nu & Morgen 1 april
Nu & Morgen week-13-2020 Nu & Morgen 25 maart 2020

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties