Nu & Morgen week 23 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 23 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In week 23 aandacht de wolf in gemeente Heusden, genieten op het terras, minder tegels = meer groen, openingstijden milieustraat, Help? mijn kind wordt puber, we horen graag jouw mening, niet wegkijken maar aanpakken.

De wolf in gemeente Heusden
Vrijdag 29 mei bracht gedeputeerde Elies Lemkes-Straver van de provincie Noord-Brabant een werkbezoek aan onze gemeente. Ze sprak eerst met gedupeerde (hobby-)boeren om van hen te horen wat de situatie met de wolf teweeg brengt. Daarna sprak ze met vertegenwoordigers van ZLTO en LTO, van de Zoogdierenvereniging, Natuurmonumenten en de Natuur- en Milieuvereniging Heusden om te kijken wat we samen kunnen doen in deze situatie. Alle aanwezigen kijken terug op een goed, informatief bezoek.

Genieten op het terras
Sinds afgelopen maandag 1 juni is het weer mogelijk om op het terras te genieten van de zon, een hapje en een drankje. Nog steeds gelden er voorwaarden, bijvoorbeeld de anderhalve-meter-eis.

Minder tegels = meer groen
Ons klimaat verandert en we merken steeds meer de gevolgen daarvan. We krijgen steeds vaker te maken met extreme regenbuien en tegelijkertijd moeten we ons voorbereiden op lange periodes van aanhoudende hitte en droogte. Door samen maatregelen te nemen kunnen weer voor zorgen dat de gevolgen beperkt blijven.

Openingstijden Milieustraat
Door de coronacrisis was het op onze milieustraat de laatste maanden veel drukker dan normaal. Daarom hebben we toen -tijdelijk- de openingstijden verruimd. De laatste weken is het duidelijk rustiger geworden, daarom gelden er vanaf 1 juni andere openingstijden.

Help? mijn kind wordt puber
Ben jij een moeder, vader of verzorger van een bijna puber? Meld je dan snel aan voor de webinar op woensdag 10 mei van 19.00 tot 19.45 uur van de GGD Hart voor Brabant.

We horen graag jouw mening
De coronacrisis raakt ons allemaal. Er komt in deze tijd veel op ons af en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Naast het RIVM, de Rijksoverheid, de Veiligheidsregio en de GGD vervult de gemeente ook een rol in deze crisis. Zo zien onze BOA’s (gemeentelijke handhavers) bijvoorbeeld toe op de naleving van de maatregelen en zorgen wij voor de lokale berichtgeving.

Niet wegkijken maar aanpakken.
We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminaliteit. In Heusden werken we hard aan het bestrijden van criminaliteit.

Bekendmakingen zie Nu & morgen 3 juni 2020

Nu & Morgen week-22-2020 Nu & Morgen 27 mei 2020
Nu & Morgen week-21-2020 Nu & Morgen 20 mei 2020
Nu & Morgen week-20-2020 Nu & Morgen 13 mei 2020
Nu & Morgen week-19-2020 Nu & Morgen 6 mei 2020
Nu & Morgen week-18-2020 Nu & Morgen 29 april 2020

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties