Nu & Morgen week 37 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 37 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 37 aandacht voor Hulp bij (beter) leren, lezen, schrijven en rekenen, Schoon water, Eikenprocessierups in Heusden, Welk afval waar, Zwerfvuil in je buurt, GGD prikt weer, commissie zwaarschriften

Hulp bij (beter) lezen, schrijven en rekenen
Hoe is het als je je eigen kind niet kan voorlezen? Of niet naar ouderavonden kunt, omdat je niet weet hoe het aanmelden via internet werkt? In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven.

Schoon water
Achter de schermen werken de gemeente Heusden, het Waterschap Aa en Maas en Brabant Water hard aan schoon (drink)water. Bijvoorbeeld door het zorgen voor een goede riolering en afwatering, het schoonhouden van sloten en zuiveren van afvalwater en het leveren van drinkwater.

Eikenprocessierups in gemeente Heusden
De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om de overlast van de eikenprocessierups te bestrijden. Zo hebben we veel eikenbomen in de gemeente preventief bespoten met een biologisch bestrijdingsmiddel. Proberen we de biodiversiteit te verhogen door het ophangen van nestkasten en het minder maaien van de bermen.Daarnaast hebben we in een aantal weken veel nesten van de eikenprocessierups weggezogen.

Welk afval waar
Wat mag in welke afvalbak? Afvalscheiding is populair, veel mensen scheiden glas, papier en gft. Mogen kattenbakkorrels en lucifers in de groenbak? En waarom mag kristal niet in de glasbak? Milieu Centraal zet het op een rij. Een vensterenvelop mag bijvoorbeeld in de papierbak, een vieze pizzadoos bij het restafval.

Zwerfvuil in je buurt
Een ‘ZAP-er’ is een afkorting voor Zwerf-AfvalPakker. ‘ZAP-ers’ zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen, bijvoorbeeld als ze een rondje lopen, de hond uitlaten, enzovoort. Je kunt dus ‘ZAP-en’ wanneer je wilt. Al het zwerfafval dat je opruimt is mooi meegenomen.

GGD prikt weer
Alle meisjes van 13 krijgen een oproep

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften  zie Nu & Morgen 9 september

Nu & Morgen week-36-2020 Nu & Morgen 2 september

Nu & Morgen week-35-2020 Nu & Morgen 26 augustus
Nu & Morgen week-34-2020 Nu & Morgen 19 augustus
Nu & Morgen week-33-2020 Nu & Morgen 12 augustus
In week 31 en 32 geen Nu & Morgen i.v.m. vakantieperiode

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties