Nu & Morgen week 39 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 39 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 39 aandacht voor Keep it Clean Day, geen sinterklaasintochten, samen ondermijnende criminaliteit, iets gevonden of verloren, als je uit elkaar gaat, kermis in Vlijmen.

Keep it Clean Day
Heb jij ook gemerkt hoe schoon het is in onze gemeente? Dit hebben we te danken aan alle inwoners die vorige week in het kader van de Keep it Clean Day zoveel mogelijk zwerfafval hebben opgeruimd van straten, bermen, parken in heel de gemeente. In totaal hebben meer dan 200 inwoners zwerfafval opgeruimd. Zij vulden maar liefst 137 zakken met zwerfafval dat rondslingerde in onze gemeente.

Geen Sinterklaasintochten
In overleg hebben de sinterklaascomités en de gemeente besloten dat het vanwege de geldende coronamaatregelen dit jaar helaas niet mogelijk is de traditionele sinterklaasintochten door te laten gaan. De verschillende comités bekijken of de Sint op een alternatieve manier kan worden ontvangen. Ook hierover is nauw contact tussen de gemeente en de comités

Samen ondermijnende criminaliteit
We hebben het veel liever over alle mooie dingen in De Langstraat, maar kunnen niet wegkijken voor criminaliteit. In Heusden, Loon op Zand en Waalwijk werken we hard aan het bestrijden hiervan.

Iets gevonden of verloren?
Op de website kun je eenvoudig zien of er in onze gemeente iets gevonden is, wat jij misschien wel kwijt bent. Zo zijn er de afgelopen week verschillende fietsen, een zonnebril en een portemonnee gevonden. Als je via specifieke kenmerken aan kunt tonen dat jij de eigenaar bent van het voorwerp, dan nemen wij contact met je op. Ook als je iets gevonden hebt kun je dit op de site aangeven.

Als je uit elkaar gaat
Een scheiding heeft grote impact op de kinderen. In ongeveer 20% van de gevallen dat kinderen bij een scheiding betrokken zijn, ontstaan hevige conflicten tussen de ouders. De problemen worden nog groter als de ouders het gezamenlijk gezag niet goed regelen.

Kermis in Vlijmen
Voor veel inwoners is de kermis een evenement waar jong en oud naar uitkijkt. Zowel de gemeente als de organisator van de kermissen in Vlijmen willen deze op een verantwoorde manier door te laten gaan omdat de ervaringen met de kermis in Haarsteeg positief waren. De kermis in Vlijmen vindt plaats op het Plein van vrijdag 25 september tot en met dinsdag 29 september.

Bekendmakingen  zie Nu & Morgen 23 september

Nu & Morgen week-38-2020 Nu & Morgen 16 september
Nu & Morgen week-37-2020 Nu & Morgen 9 september
Nu & Morgen week-36-2020 Nu & Morgen 2 september
Nu & Morgen week-35-2020 Nu & Morgen 26 augustus
Nu & Morgen week-34-2020 Nu & Morgen 19 augustus

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties