Nu & Morgen week 40 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 40 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 40 aandacht voor extra maatregelen coronavirus, hoge kosten door afgekeurde vracht PMD afval, overlast plaagdieren, is de verlichting in jouw straat kapot, militaire oefeningen, subsidie voor herbestemmen van monumenten.

Extra maatregelen tegen coronavirus
Tijdens de landelijke persconferentie op maandag 28 september kondigde Minister­president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

Hoge kosten door afgekeurde vracht PMD afval
Let op! Hard plastic (speelgoed, emmers, etc.) maar ook ander plastic dat geen verpakkingsmateriaal is en bedrijfsmatig plastic zoals landbouwplastic hoort niet bij het PMD. Dit hoort bij het restafval. Laten we met z’n allen proberen ons afval zo goed mogelijk te scheiden. Dat is goed voor het milieu maar ook goed voor je portemonnee

Overlast knaagdieren

Heb je overlast van muizen, ratten, wespen of andere plaagdieren? De gemeente bestrijdt ongedierte in de openbare ruimte of bij de bedreiging van de volksgezondheid. De gemeente bestrijdt alleen wespennesten als ze zich in het openbaar groen of een openbaar gebouw bevinden. Heb je thuis een wespennest, dan moet je zelf aan de slag.

Is de verlichting in jouw straat kapot?
Meld de kapotte lantaarnpaal via de BuitenBeterapp, zodat de exacte locatie automatisch wordt bepaald. Wil je bij de melding ook het nummer dat op lantaarnpaal staat doorgeven? Je kunt je melding ook doorgeven via [email protected] of (073) 51 31 789. Geef je jouw mailadres door dan ontvang je automatisch bericht over de status van de reparatie.

Militaire oefeningen
In de maand oktober vinden er verschillende militaire oefeningen van de Koninklijke Landmacht plaats in onze gemeente. Dit betekent dat militairen te voet en met voertuigen verkenningen uitvoeren. De oefeningen worden gehouden van:
•   6 t/m 9 oktober
• 13 t/m 16 oktober
• 27 t/m 30 oktober

Subsidie voor herbestemmen van monumenten
Vanaf 1 oktober tot en met 30 november 2020 kun je subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar het herbestemmen van rijks- en gemeentelijke monumenten en andere karakteristieke gebouwen. Via deze landelijke regeling kan ook subsidie worden aangevraagd voor het wind- en waterdicht houden van monumentale objecten.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften  zie Nu & Morgen 30 september

Nu & Morgen week-39-2020 Nu & Morgen 23 september
Nu & Morgen week-38-2020 Nu & Morgen 16 september
Nu & Morgen week-37-2020 Nu & Morgen 9 september
Nu & Morgen week-36-2020 Nu & Morgen 2 september
Nu & Morgen week-35-2020 Nu & Morgen 26 augustus

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties