Nu & Morgen week 48 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 48 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 48 aandacht voor compensatie voor organisaties die in voortbestaan bedreigd worden, hoe corona mijn leven op z’n kop zet, Heusden stapt over op duurzame energie, regentonactie, Zwembad Die Heygrave weer open, onderhoud aan ondergrondse containers.

Compensatie voor organisaties die in voortbestaan bedreigd worden
Niet alle maatschappelijke organisaties en verenigingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen, komen in aanmerking voor de compensatie. Het college heeft besloten zich vooral te richten op die organisaties die financieel serieus in de problemen zijn gekomen vanwege de coronacrisis en in hun voortbestaan bedreigd worden. Het college kiest daarmee dus nadrukkelijk voor maatwerk.

Hoe corona mijn leven op z’n kop zet
Oumaima Ahabbi (15) uit Oudheusden verloor in april haar oma en kort daarop haar oom aan corona. Oumaima bestempelt het als de moeilijkste periode uit haar nog jonge leven, omdat ze haar oma en oom niet meer heeft kunnen zien en geen afscheid heeft kunnen nemen.

Heusden stapt over op duurzame energie
Een fijne plek om te wonen ­ nu en in de toekomst: Dat willen we in de gemeente Heusden én in heel de regio Hart van Brabant. Daarom maken we in onze regio samen plannen voor het veranderende klimaat. Ook gaan we meer duurzame energie opwekken. Welke keuzes maken we en wat betekent dit voor Heusden? Meld je aan voor de online informatieavond met andere inwoners van de gemeente Heusden. De informatieavond is op woensdag 9 december van 19.30 tot 21.00 uur.

Regentonactie
Met een regenton vang je regenwater op, zodat je dit op een later moment kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om je tuin, het gras of de bloemen water te geven. Hartstikke duurzaam en je bespaart kostbaar drinkwater!

Zwembad Die Heygrave is weer open!
Dit betekent dat er weer zwem- en groepslessen worden gegeven en dat je weer in het water aan je gezondheid kunt werken. We zijn heel blij dat we
weer open zijn maar natuurlijk gelden er nog steeds maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Onderhoud aan ondergrondse containers
Is bij jou in de buurt de ondergrondse afvalcontainer verdwenen? Dan heeft de Afvalstoffendienst deze meegenomen voor onderhoud. Dit duurt maximaal één werkdag.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen 25 november

Nu & Morgen week-47-2020 Nu & Morgen 18 november
Nu & Morgen week-46-2020 Nu & Morgen 11 november
Nu & Morgen week-45-2020 Nu & Morgen 4 november
Nu & Morgen week-44-2020 Nu & Morgen 28 oktober
Nu & Morgen week-43-2020 Nu & Morgen 21 oktober

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Reacties