Nu & Morgen week 49 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 49 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 49 aandacht voor 45.000ste inwoner gemeente Heusden, initiatieven zonnevelden, aangepaste openingstijden gemeentebalie Vlijmen, verkeerd afval in je container, afvalkalender 2021, verkeer centrum Vlijmen.

45000ste inwoner gemeente Heusden
De 45.000ste inwoner van Heusden is geboren! De trotse ouders van Janna kregen afgelopen vrijdag uit handen van burgemeester Willemijn van Hees een heerlijke taart overhandigd. Het gezinnetje maakt het goed en ze zijn dolgelukkig met de komst van hun dochtertje.

Initiatieven zonnevelden
Ook in Heusden willen we naar een meer duurzame leefomgeving. Eén van de manieren om hier te komen is om op een andere manier energie op te wekken. Zonne-energie is op dit moment een goede oplossing. In september 2019 is de visie zonne-energie vastgesteld. Deze visie laat zien wat de behoefte aan energie is in onze gemeente en op welke manieren dit ingevuld kan worden. Een mogelijkheid is energie op te wekken met zonnepanelen op velden

Aangepaste openingstijden gemeentebalie Vlijmen
In december heeft de gemeentebalie in Vlijmen aangepaste openingstijden. In de schoolvakanties werken wij aan de balie de hele dag alléén op afspraak. Alleen op www.heusden.nl maak je makkelijk, veilig en gratis een afspraak of bel met (073) 513 17 89. Wij adviseren om niet via andere websites een balie te reserveren.
In de kerstvakantie hebben we op de volgende dagen en tijden afwijkende openingstijden.
Donderdag 17 december is de gemeentebalie vanwege een bijeenkomst vanaf 15.00 uur gesloten en zijn wij telefonisch niet meer bereikbaar
Donderdag 24 december zijn we vanaf 12.00 uur gesloten en telefonisch niet meer bereikbaar.
Vrijdag 25 december zijn wij de hele dag gesloten vanwege Kerstmis
Donderdag 31 december zijn we vanaf 12.00 uur gesloten en telefonisch niet meer bereikbaar.
Vrijdag 1 januari zijn wij de hele dag gesloten vanwege Nieuwjaarsdag.

Verkeerd afval in je container
Heel veel inwoners scheiden hun afval erg goed. Maar, steeds vaker zien we dat PMD- en GFT-containers vervuild zijn met bijvoorbeeld restafval. Hierdoor kunnen hele vrachten PMD- of GFT-afval worden afgekeurd. Dit kost veel geld en is slecht voor het milieu! Daarom zijn we vorige week gestart met het controleren van de afvalcontainers. Containers waar niet het juiste afval in zit, maken wij niet leeg. Twijfel je welk afval in welke bak hoort?
Kijk dan www.afvalscheidingswijzer.nl

Afvalkalender 2021
De Afvalkalender voor 2021 is beschikbaar! De afvalkalender is te downloaden via www.afvalstoffendienst.nl. Via de app van
de Afvalstoffendienst op je smartphone of tablet zie je makkelijk wanneer jij de container buiten moet zetten. Via de app krijg je ook handige berichtjes als er bijvoorbeeld een ophaaldag wijzigt. Wij adviseren je daarom de app van de Afvalstoffendienst te downloaden via de App Store, Google Play store of Windows store.

Verkeer centrum Vlijmen
Het verkeer in en rond het centrum van Vlijmen gaat flink veranderen. Als de op- en afrit van en naar de A59 verdwijnt, zal doorgaand verkeer niet meer door het centrum gaan. Hiervoor moet Raad van State eerst nog groen licht geven voor het GOL-project.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen 2 december

Nu & Morgen week-48-2020 Nu & Morgen 25 november
Nu & Morgen week-47-2020 Nu & Morgen 18 november
Nu & Morgen week-46-2020 Nu & Morgen 11 november
Nu & Morgen week-45-2020 Nu & Morgen 4 november
Nu & Morgen week-44-2020 Nu & Morgen 28 oktober

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Reacties