Nu & Morgen week 52 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 52 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 52 komt aanbod voorkom overlast bij stoken, schoon water vanzelfsprekend, wanneer zet ik mijn container aan de straat, aangepaste openingstijden, bestuurlijke controles uitgevoerd en zorgen over geld.

Voorkom overlast bij stoken
Tijdens het stoken kunnen er schadelijke stoffen in de lucht komen. De rook uit de schoorsteen kan buiten in de lucht blijven hangen, zeker bij windstil en
mistig weer, en komt via ramen en ventilatieroosters ook binnen bij andere woningen. Door laaghangende rook kunnen vooral mensen met gevoelige luchtwegen gezondheidsklachten krijgen. Je voorkomt dit door op de juiste manier te stoken!

Schoon water vanzelfsprekend
De komende weken worden er weer een hoop oliebollen gebakken. Gooi het gebruikte frituurvet of –olie niet in het riool. Dit veroorzaakt namelijk verstoppingen in het riool. Een tip: giet het terug in een plastic fles of leeg pak melk. Je kunt het gebruikte frituurvet of -olie gratis inleveren op de Milieustraat in Drunen. Kleine
restjes olie of vet in de pan, veeg je makkelijk weg met keukenpapier. Dit gooi je dan weg bij het restafval.

Wanneer zet ik mijn container aan de straat
Op eerste kerstdag, vrijdag 25 december, haalt de Afvalstoffendienst geen afval op. Zet je normaal gesproken op deze dag jouw container aan de straat? Doe dit nu dan op zaterdag 19 december. We ledigen dan de container. Op Nieuwjaarsdag, vrijdag 1 januari 2021, haalt de Afvalstoffendienst geen afval op. Zet je normaal gesproken op deze dag jouw container aan de straat? Doe dit nu dan op zaterdag 2 januari 2021.
Blijf makkelijk op de hoogte van gewijzigde inzameldagen via de Afvalstoffendienst-app. Je download deze via de app-, Playof Windowsstore

Aangepaste openingstijden
In december heeft de gemeentebalie in Vlijmen aangepaste openingstijden. De avondopenstelling op donderdag vervalt. In de schoolvakanties werken wij aan de balie de hele dag alléén op afspraak. Alleen op www.heusden.nl maak je makkelijk, veilig en gratis een afspraak of bel met (073) 513 17 89. Wij adviseren om niet via andere websites een balie te reserveren.

Bestuurlijke controles uitgevoerd
In de week van 10 december zijn er verschillende controles uitgevoerd op het gebied van illegale bewoning en overtredingen van regels rond brandveiligheid en milieuregelgeving.

Zorgen om geld
Door de coronacrisis kun je zomaar minder geld te besteden hebben. Misschien maak jij je zorgen of je alles nog wel kunt betalen. Een betalingsachterstand is zo ontstaan. Aarzel niet om direct advies te vragen of hulp te zoeken!

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen 23 december

Nu & morgen week-51-2020 Nu & Morgen 16 december
Nu & Morgen week-50-2020 Nu & Morgen 9 december
Nu & Morgen week-49-2020 Nu & Morgen 2 december
Nu & Morgen week-48-2020 Nu & Morgen 25 november
Nu & Morgen week-47-2020 Nu & Morgen 18 november

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Reacties