Nu & Morgen week 27 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 27 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 27 aandacht voor dumping drugsafval, geef je kleren een nieuw leven, vernieuwde identiteitskaart, aangepaste openingstijden, subsidie verduurzaming maatschappelijke accommodaties, aankondiging raadsvergadering.

Dumping drugsafval
In het buitengebied van Haarsteeg zijn zondag 4 juli restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. Heb jij zaterdag of zondag verdachte handelingen gezien en wellicht een kenteken kunnen noteren? Dan horen we dit graag! Deze dumping van drugsafval is door de buitendienst opgeruimd. Zie verder Restanten hennepkwekerij aangetroffen in Haarsteeg

Geef je kleren een nieuw leven
Er komt een dag dat je bepaalde kleren niet meer draagt. Je vindt ze gewoon niet meer mooi of je past je kleren niet meer. Of misschien zijn ze kapot, versleten of zitten er vlekken in die er niet meer uitgaan. Maar dat wil niet zeggen dat je ze meteen weg moet gooien, je kunt je kleren ook repareren, pimpen, hergebruiken of verkopen.

Vernieuwde identiteitskaart
Vanaf maandag 2 augustus wordt de Nederlandse identiteitskaart vernieuwd. De ID-kaart ziet er wat anders uit, heeft vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en het BSN-nummer staat in een QR-code op de achterkant van de kaart.
Huidige identiteitskaart
Je huidige identiteitskaart kun je nog gewoon gebruiken; natuurlijk wel uitsluitend tot de uiterste geldigheidsdatum van de kaart. Vanaf 2 augustus kun je geen identiteitskaart zonder vingerafdruk meer aanvragen. Geen (spoed)aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten in het laatste weekend van juli
Vanwege de introductie van het nieuwe model van de identiteitskaart kun je donderdag 29 juli tot en met zondag 1 augustus geen aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of identiteitskaart aan de balie doen. Houd hier rekening mee en plan op tijd een afspraak in voor een andere datum.

Aangepaste openingstijden van 24 juli t/m 5 september
Aan de balie van het gemeentehuis in Vlijmen werken wij tijdens deze periode de hele dag alléén op afspraak. Maak een afspraak via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89. Er is dan ook geen donderdagavondopenstelling. Je kunt wel op dinsdagavond terecht, tot 20.00 uur.
Op vrijdagmiddagen tijdens de zomervakantie is de balie vanaf 12.00 uur gesloten en zijn wij ook telefonisch niet bereikbaar.

Subsidie verduurzaming maatschappelijke accommodaties
Maatschappelijke organisaties opgelet! Wanneer je jouw maatschappelijke accommodatie in onze gemeente wilt verduurzamen, dan kun je nog steeds een subsidie aanvragen om jouw plannen uit te voeren. Zie verder Maatschappelijke organisaties opgelet

Aankondiging raadsvergadering
Op dinsdag 13 juli vergadert de raad van de gemeente Heusden. De raadsvergaderingen zijn te volgen via de livestream op www.heusden.nl
Agenda dinsdag 13 juli Aanvang: 19:30 uur
De raad besluit over de volgende onderwerpen:
• Aanvullend krediet uitvoeringsfase GOL
• Bestemmingsplan Parapluplan Wonen
• Bestemmingsplan Prins Hendrikstraat 6 Drunen
• Bestemmingsplan Kerkstraat 22a Elshout
• Verordening Maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp 2021
• Uitvoeringskrediet voor nieuwbouw basisscholen Oudheusden
Het spreekrecht, de agenda en de raadstukken vind je op www.heusden.nl onder ‘organisatie en bestuur’ / ‘vergaderingen’

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 27-2021

Nu & Morgen week-26-2021 Nu & Morgen week 26-2021
Nu & Morgen week-25-2021 Nu & Morgen week 25-2021
Nu & Morgen week-24-2021 Nu & Morgen week 24-2021
Nu & Morgen week-23-2021 Nu & Morgen week 23-2021
Nu & Morgen week-22-2021 Nu & Morgen week 22-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Reacties