Nu & Morgen week 31 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 31 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 31 aandacht voor Maak het ze niet te makkelijk, activiteiten in de zomervakantie, verkoelen van je woning, delen is duurzaam en aangepaste openingstijden

Maak het ze niet te makkelijk
Veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we deze zomer weer op pad gaan, valt die ‘beveiliging’ plotseling weg. Ga je deze zomer een dagje weg of op vakantie? Wees dan extra alert!
Doe goed je deur op slot, je ramen dicht, een lichtje aan en doe alsof je thuis bent. Ongeacht of je een paar uur of een paar weken weggaat. Laat koffiekopjes staan en zorg voor de bewoonde indruk door automatische verlichting. Wil je meer tips lezen? Kijk eens op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Activiteiten in de zomervakantie
Het is vakantieperiode! Ga jij op vakantie naar het buitenland, in Nederland of blijf je thuis? Als je je vakantie thuis doorbrengt, dan hebben wij een tip! Er zijn namelijk een heleboel leuke activiteiten te doen in de omgeving. Toerist in eigen gemeente, of in een van onze buurgemeenten! Er is genoeg te beleven in De Langstraat. Op www.bezoekdelangstraat.nl vind je allerlei tips. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling in De Loonse en Drunense Duinen, huur een loopfiets in Elshout, ontdek leuke winkeltjes of ga eens lekker uiteten bij een van de restaurants in de buurt

Verkoelen van je woning
Het is zomer en de zon schijnt lekker, maar soms wordt de hitte in huis wat te veel. Hierdoor zoek je vaak manieren om je huis te verkoelen. Een airco geeft verkoeling, maar is energievretend en dus een duur apparaat. Bovendien gebruiken de meeste airco’s koudemiddel voor het koelen en dat is slecht voor het milieu. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je huis ook op een duurzamere manier te koelen. Samen gaan we voor Heel.Heusden.Duurzaam.

Tips om je huis koel te houden Doe in de vroege ochtend en laat op de avond de ramen en deuren open om de koele lucht binnen te laten. Sluit verder overdag zoveel mogelijk je ramen, buitendeuren en gordijnen. Dat klinkt misschien onlogisch, maar hierdoor zorg je ervoor dat de warme lucht buiten blijft. Blijf wél regelmatig ventileren voor gezonde lucht in huis door de ramen even kort tegen elkaar open te zetten, bijvoorbeeld voor 10 of 15 minuten.
Goede isolatie van je dak en buitenmuren én ook isolatieglas helpen om snelle verwarming van je huis tegen te gaan. En als je huis een plat dak heeft, dan kun je er bijvoorbeeld een ‘groen’ dak van maken. Planten zorgen namelijk op een natuurlijke manier voor verkoeling.

Delen is duurzaam
Deel jij weleens jouw spullen? Bijvoorbeeld dingen die je niet vaak gebruikt zoals een partytent, hogedrukspuit of misschien een auto? Super, dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Dat is dus winwin. Samen delen betekent namelijk dat er minder spullen gemaakt hoeven te worden en er wordt minder weggegooid.
Online platforms maken het makkelijker om elkaar te vinden voor het delen, lenen, ruilen of huren van spullen. Meer tips vind je op www.milieucentraal.nl

Aangepaste openingstijden
Aan de balie van het gemeentehuis in Vlijmen t/m 5 september de hele dag alléén op afspraak.
• Er is geen donderdagavondopenstelling. Je kunt wel op dinsdagavond terecht, tot 20.00 uur.
• Op vrijdagmiddagen is de balie vanaf 12:00 uur gesloten en zijn wij ook telefonisch niet bereikbaar.
• Bij Bijeen is de balie op vrijdagmiddagen gesloten vanaf 13:00 uur. Bijeen is dan ook niet telefonisch bereikbaar

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 31-2021

Nu & Morgen week-30-2021 Nu & Morgen week 30-2021
Nu & Morgen week-29-2021 Nu & Morgen week 29-2021
Nu & Morgen week-28-2021 Nu & Morgen week 28-2021
Nu & Morgen week-27-2021 Nu & Morgen week 27-2021
Nu & Morgen week-26-2021 Nu & Morgen week 26-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties