Nu & Morgen week 32 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 32 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 32 aandacht voor Hoe krijgen we onze woningen aardgasvrij, Afvalscheidingswijzer, Evenementen in coronatijd en Militaire oefening.

Hoe krijgen we onze woningen aardgasvrij
De meeste energie die we in Nederland verbruiken is afkomstig van fossiele brandstoffen: olie en aardgas. Het winnen en verbranden hiervan is schadelijk voor onze aarde. Bovendien zijn deze bronnen eindig. Het grootste probleem is de uitstoot van het broeikasgas CO2 waardoor ons klimaat opwarmt met allerlei nadelige gevolgen van dien. Daarom moet er omgeschakeld worden naar duurzame energiebronnen zoals zon en wind.
Ook in Heusden zoeken we naar mogelijkheden voor duurzame energiebronnen én gaan we van verwarming en koken met aardgas naar een aardgasloze samenleving. We willen Heel. Heusden. Duurzaam. krijgen! Daarom zijn we bezig een visie op verwarming zonder aardgas in de gemeente op te stellen; dit heet een Transitievisie Warmte. Vóór het einde van het jaar moeten alle gemeenten in Nederland – ook onze gemeente – zo’n eerste Transitievisie Warmte opstellen. Dit document verkent de mogelijkheden in de gemeente om van verwarming met aardgas tot een aardgasloze samenleving te komen.
Lees meer hierover op www.heelheusdenduurzaam.nl

Afvalscheidingswijzer
Het huishoudelijk afval wordt in Heusden al heel goed gescheiden. Afvalverwerkers stellen steeds strengere eisen aan het gescheiden inzamelen van afval. Wij begrijpen dat de scheidingsregels niet voor iedereen altijd even duidelijk zijn. Weet jij bijvoorbeeld wat er allemaal bij je GFT-afval mag? En wat er bij restafval hoort? 

Check je bandenspanning
Ga je op vakantie met de auto? Check dan voordat je gaat je bandenspanning. Als je regelmatig wat lucht bij je banden doet, dan rij je namelijk veiliger, zuiniger én duurzamer. Je rijdt veiliger, omdat goede opgepompte banden beter contact met het wegdek hebben. Hierdoor slip je minder snel, heb je een kortere remweg en minder kans op een klapband.
Bovendien rijdt je zuiniger, omdat je minder stroom of brandstof verbruikt als je banden hard zijn. Het kost dan namelijk minder moeite om je banden over de weg te laten rollen. Ook slijten harde banden minder snel en hoef je ze dus minder vaak te vervangen. Dat is duurzaam! Zuiniger rijden met een goed stel opgepompte banden zorgt daarbij ook voor een lagere CO
2 uitstoot. Hierdoor draag je dus ook nog eens bij aan een beter milieu. Samen gaan we voor Heel. Heusden. Duurzaam

Evenementen in coronatijd
Het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september 2021. Kleinschalige evenementen zijn onder strikte voorwaarden, zoals het werken met coronatoegangsbewijzen, wel eerder toegestaan. Het OMT heeft het kabinet hierover advies gegeven. Meer informatie hierover lees je op www.rijksoverheid.nl

Militaire oefening
Van 16 t/m 20 augustus houdt de Koninklijke Luchtmacht een oefening binnen onze gemeente. Hierbij worden helikopters ingezet. Zie ook Luchtmacht oefent een week met Apaches 

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 32-2021

Nu & Morgen week-31-2021 Nu & Morgen week 31-2021
Nu & Morgen week-30-2021 Nu & Morgen week 30-2021
Nu & Morgen week-29-2021 Nu & Morgen week 29-2021
Nu & Morgen week-28-2021 Nu & Morgen week 28-2021
Nu & Morgen week-27-2021 Nu & Morgen week 27-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen