Nu & Morgen week 36 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 36 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 36 aandacht voor Caravan, camper of vouwwagen. Brabant gaat voor Nul slachtoffers, kwalificatiewedstrijd Deaflympics in Vlijmen, Neem je eigen drinkbeker, Openbare vergaderingen en Water besparen.

Caravan camper of vouwwagen
De scholen zijn weer begonnen wat betekent dat de vakantieperiode voor de meeste inwoners voorbij is. Na de vakantie maken velen de caravan, camper of vouwwagen schoon voordat deze naar de stalling gaat. Het langdurig parkeren van je caravan, camper of vouwwagen op een openbare parkeerplaats kan overlast geven voor medebewoners. Je houdt dan namelijk een extra parkeerplaats in beslag.
Om deze overlast te beperken is in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Heusden bepaald dat dergelijke voertuigen nooit langer dan drie dagen op de openbare weg mogen staan.
We verwachten dat bezitters, van dergelijke voertuigen, zich aan de 3 dagen houden. De komende tijd geven de BOA’s hier extra aandacht aan.

Brabant gaat voor NUL slachtoffers
Alle weggebruikers hebben verschillende bestemmingen, maar samen hebben we één doel: namelijk veilig thuiskomen. Hier ben je niet alleen zelf verantwoordelijk voor, je bent ook afhankelijk van andere weggebruikers. Want als iedereen zich bewust is van zijn/ haar rol in het verkeer, komen we allemaal veilig thuis.
Jouw actie telt!
De campagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers. Jouw actie telt.’ zet jou centraal en vraagt welke acties jij onderneemt om NUL verkeersslachtoffers te realiseren. Onder het motto ‘Jouw actie telt’ word je gemotiveerd om zelf in actie te komen voor eenveiligere deelname aan het verkeer.

Kwalificatiewedstrijd Deaflympics in Vlijmen
Op 18 september speelt het Nederlands Doven Elftal (NDE) een voetbal kwalificatiewedstrijd in Vlijmen voor de Deaflympics 2022! De Deaflympics is de Olympische Spelen voor doven en deze is volgend jaar in Brazilië. Zie ook Kwalificatiewedstrijd voor de Deaflympics Nederland – Duitsland bij de Vlijmense Boys

Neem je eigen drinkbeker
Je eigen herbruikbare beker meenemen voor onderweg scheelt afval en grondstoffen. Alleen al onderweg drinken we in Nederland iedere dag honderdduizenden kopjes koffie en thee. Wist je dat je op steeds meer plekken korting op warme drank krijgt als je een herbruikbare beker mee hebt? Of neem vanuit huis eigen drank mee in een thermosflesje.
Met je eigen thermosbeker onderweg zorg je voor minder afval. Meeneembekers hebben al snel een milieuvoordeel boven eenmalige bekers, zeker als je ze niet onder de warm stromende kraan afwast. Wegwerpbekers belanden nu meestal in het restafval en worden verbrand.

Openbare Vergaderingen
Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 september 2021 vergaderen de raadsleden van Heusden. De vergaderingen zijn te volgen via de livestream op www.heusden.nl en starten om 19.30 uur. De agenda’s en de bijbehorende stukken zijn beschikbaar via www.heusden.nl onder ‘organisatie en bestuur’ / ‘vergaderingen’. Voor het spreekrecht verwijzen wij je naar de agenda’s op de website.

Water besparen
Wist je dat we per persoon gemiddeld zo’n 120 liter water gebruiken? Best veel, vind je ook niet? Het meeste water gebruiken we om schoon te maken, in bad of onder de douche te gaan, de was te doen of het toilet door te trekken. Natuurlijk gebruiken we ook een klein gedeelte om eten te bereiden en om te drinken.
Tips om minder water te gebruiken
Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om je waterverbruik te verminderen. Brabant Water geeft bijvoorbeeld als tip om je vaatwasser alleen vol te laten draaien en als het kan in de ecostand aan te zetten. Zo bespaar je tot 50% minder water én stroom. Een andere slimme tip : gebruik je kookvocht (zonder
zout) om je planten water te geven. Verder scheelt het soms wel tot een liter water per pan als je bij het koken pannen gebruikt die passen bij de hoeveelheid die je kookt.
En een andere tip:
was je ramen in plaats van met kraanwater met regenwater. Prima water dat ook nog eens zorgt voor minder strepen. Dit regenwater kan je bijvoorbeeld opvangen in een regenton. Kijk voor meer tips en inspiratie voor het besparen van water op: www.brabantwater.nl/de-12-beste-slimmer-met-water-tips

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 36-2021

Nu & Morgen week-35-2021 Nu & Morgen week 35-2021
Nu & Morgen week-34-2021 Nu & Morgen week 34-2021
Nu & Morgen week-32-2021 Nu & Morgen week 32-2021
Nu & Morgen week-31-2021 Nu & Morgen week 31-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen